BLACKOUT U BJELOVARU

HEP nema milosti: Isključili ministru Bajsu struju jer nije plaćao račune

BJELOVAR - Ministru turizma Damiru Bajsu marni su djelatnici bjelovarskog HEP-a krajem prošlog tjedna zbog neplaćenih računa isključili struju. Vijest se poput munje proširila gradom, a našem je listu to potvrđeno iz više neslužbenih i pouzdanih izvora.

Bajsu je struja isključena u stanu u Bjelovaru, i to jer račune nitko već dulje nije plaćao, a ministar zbog brojnih obveza u Zagrebu očito nije preuzeo ni HEP-ovu 'opomenu pred isključenje'.

S ministrom smo kratko popričali u subotu, upravo kad se vraćao s Dana hrvatskog turizma iz Rovinja, središnje godišnje manifestacije njegova ministarstva na kojoj su javnosti predočene odlične brojke ovogodišnje turističke sezone.

- Kad sam prije četiri dana zadnji put bio u bjelovarskom stanu, bilo je struje. Ne znam je li u međuvremenu isključena. Čim se vratim, provjerit ću jesu li je isključili. Naime, novac za plaćanje računa za struju dajem jednom članu svoje obitelji koji živi u blizini HEP-a, tako da je moguće da je negdje zapelo. No, ako su mi iz HEP-a isključili struju zbog dugova, bože moj, ljudi samo rade svoj posao. Na meni je da provjerim jesu li računi plaćeni ili ne, bez obzira na moje obiteljske dogovore, a ako prema HEP-u imam neka dugovanja, svakako ću ih podmiriti - kazao nam je Bajs.

Inače, HEP isključuje struju ako su obveze po računima veće od 800 kuna. Osim dugova, Damir Bajs morat će platiti i 170 kuna za ponovno uključenje eletrične energije u svojem bjelovarskom domu. Bjelovarski list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:37