SEZONA GRIJANJA

HEP počinje uključivati grijanje u Zagrebu, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću

Za uključivanje grijanja potrebno je približno tri do četiri dana pa se predviđa da će ga svi korisnici dobiti do kraja tjedna
Ilustracija
 Marko Todorov/Cropix

HEP-Toplinarstvo će u ponedjeljak započeti s uključivanjem grijanja u gradovima Zagrebu, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, priopćeno je iz Hrvatske eletroprivrede (HEP).

Za uključivanje grijanja u svim zgradama koje su spojene na toplinske sustave potrebno je približno tri do četiri dana te će do kraja ovog tjedna biti osigurana isporuka toplinske energije za grijanje krajnjim kupcima.

U skladu s trenutnim vremenskim uvjetima u gradu Osijeku će uključivanje grijanja započeti nešto kasnije o čemu će se odluka donijeti prema dugoročnoj vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), navode iz HEP-a.

Grijanje će se prvo uključiti prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

Iz HEP-Toplinarstva pozivaju krajnje kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima, da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona 2020./2021. završit će najkasnije 15. svibnja 2021., a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2022 09:07