STIGAO ODGOVOR

HEP se oglasio o članu uprave koji je kupio stan od Vujnovca: ‘Ne smijemo komentirati‘

Vujnovac je Šambiću prodao peterosobni dvoetažni stan od 141,96 m2 po cijeni manjoj od dvije tisuće eura po kvadratu

Zgrada HEP-a

 Goran Mehkek/Cropix

- HEP ne smije komentirati osobne poslove privatnih osoba, bez obzira jesu li one zaposlenici HEP-a ili ne - glasi odgovor državnog energetskog diva na naše pitanje smatraju li išta spornog u činjenici da je član Uprave HEP-a Tomislav Šambić kupio stan od Pavla Vujnovca, vlasnika PPD-a - kompanije s kojom HEP posluje?

Pitanje smo uputili HEP-u jučer nakon što je tijekom rasprave s premijerom zastupnik Mosta Zvonimir Troskot otkrio javnosti dotad nepoznatu informaciju da je Šambić prije dvije godine u širem središtu Zagreba kupio peterosobni stan od vlasnika PPD-a Pavla Vujnovca.

Podsjetimo, iz kopije ugovora do koje je došao Jutarnji list proizlazi da su Vujnovac i Šambić kupoprodaju potpisali 2. veljače 2021, te da je vlasnik PPD-a članu Uprave HEP-a peterosobni i dvoetažni stan (na šestom i sedmom katu zgrade u Trnjanskoj cesti 63) površine 141,96 metara četvornih prodao za samo 280 tisuća eura - po cijeni manjoj od dvije tisuće eura po kvadratu!

Usto, za tih 280 tisuća eura Šambić je uz peterosobni stan dobio još i jedno parkirno te dva garažna mjesta.

Zanimalo nas je i za što je točno Šambić kao član Uprave nadležan i odgovoran.

- Član Uprave Tomislav Šambić zadužen je za investicijske djelatnosti, strateški i korporativni razvoj, razvoj projekata, informatičku djelatnost, regulatorne funkcije te regulirane djelatnosti distribucije - odgovorili su nam iz HEP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:19