FEŠTA HDZ-a U ZAGREBU

Herman: ‘Brak iz interesa između Možemo! i SDP-a ne može funkcionirati. Vrijeme je za izbore‘

Herman je to rekao prije početka obilježavanja 33. obljetnice osnutka zagrebačkog HDZ-a u hotelu Sheraton

Mislav Herman

 Vanesa Pandžić/Cropix

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman ocijenio je u srijedu da "brak iz interesa" u Gradskoj skupštini između platforme Možemo i zagrebačkog SDP-a ne može funkcionirati te ih je pozvao da raspišu nove izbore u Gradu Zagrebu.

"Po svemu što smo vidjeli, taj brak iz interesa ne može funkcionirati zato što je malo brakova iz interesa koji mogu dugo funkcionirati", rekao je Herman komentirajući pregovore o novom sporazumu o suradnji između Možemo! i SDP-a u Zagrebu. Herman je to rekao prije početka obilježavanja 33. obljetnice osnutka zagrebačkog HDZ-a u hotelu Sheraton.

image

Mislav Herman i Andrej Plenković

Vanesa Pandzic/Cropix

Herman: Raspišimo izbore u Zagrebu, ovako više ne može

Ocijenio je i da je zbog tog "braka iz interesa" po drugi put u godini dana raspušten zagrebački ogranak SDP-a, a njegov donedavni predsjednik Viktor Gotovac isključen iz stranke. Smatra i da u Zagrebu "više nikoga nije briga" za platformu Možemo niti za SDP i njihove neuspješne govore, a kamoli koalicijske sporazume.

Poručio im je da se što prije dogovore idu li zajedno dalje ili ne, iako ne očekuje da će se danas nešto posebno dogovoriti.

"Ako shvate da dalje ovako više ne može....raspišimo izbore i ponovno pozovimo Zagrepčane da odluče kome daju svoje povjerenje. Siguran sam da to neće biti ni Možemo niti zagrebački SDP", ustvrdio je Herman.

Pregovori o novom sporazumu o suradnji zagrebačkog SDP-a i Možemo počeli su danas, a po riječima v.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Branka Kolarića trebao bi biti potpisan krajem ove godine ili početkom slijedeće.

image

Mislav Herman, Andrej Plenković i Tomo Medved

Vanesa Pandzic/Cropix

Herman je na svečanosti 33. obljetnice osnutka zagrebačkog HDZ-a podsjetio da je zagrebački HDZ 23. prosinca 1989. na Ekonomskom fakultetu osnovala grupa hrabrih entuzijasta uz sve, samo ne u blagonaklonim, društveno- političkim okolnostima.

Najavio je da će u idućem razdoblju zagrebački HDZ "provoditi politiku koja će se temeljiti na stabilnosti, sigurnosti i svemu što Vlada radi na nacionalnoj razini".

"Želimo Zagrepčane u razdoblju koje je pred nama s proaktivnim idejama podsjetiti da trenutna gradska vlast ne radi kako treba, a da HDZ, zajedno sa svojim timom i ljudima od struke, može ponuditi građanima Zagreba daleko bolji, kvalitetniji i sigurniji život", poručio je.

image

Mislav Herman, Andrej Plenković i Tomo Medved

Vanesa Pandžić/Cropix

Kapulica: Put SDP-a je put bez povratka

Zamoljen za komentar izjave predsjednika SDP-a Peđe Grbina da je ove godine najveći neuspjeh Vlade bila inflacija i manja kupovna moć građana, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica rekao je da i Grbin i Mostov Nino Raspudić i ostali dio oporbe govore istim jezikom.

Podsjetio je da je Raspudić rekao da u šest godina ne može naći ni jednu pozitivnu stvar koju su napravili, a slično tome, kaže, danas ponavlja i Peđa Grbin.

"Poručio bih mu da malo pogleda na sat kojeg nosi kao uspomenu na Josipa Broza. Možda će mu to možda pomoći da se orijentira u vremenu, kada se već u prostoru ne može orijentirati pa ne zna ni gdje živi", rekao je Kapulica.

Predsjedniku SDP-a poručio je "neka pokuša zadržati barem malo dostojanstva i digniteta kojeg je stranka koju vodi nekad imala i nekad participirala u ozbiljnoj politici i onome što je državi potrebno".

"Danas toga, nažalost, nema i neće pod ovim vodstvom ni biti", ocijenio je Kapulica te ustvrdio da je sadašnji put SDP-a put bez povratka.

Obljetnici osnutka zagrebačkog HDZ-a, među inim, nazočili su predsjednik Vlade i stranke Andrej Plenković, ministri, saborski zastupnici i brojni stranački čelnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:34