TRENUTAK NEPAŽNJE

HEROJSKI PODVIG ZADARSKOG VATROGASCA Spasio djevojčicu neplivačicu koju je vjetar odnio na madracu prema otvorenom moru: 'Marino, svaka čast!'

 
Arhivska fotografija
 Luka Gerlanc / CROPIX

U obitelji jedne djevojčice ima razloga za slavlje, jer moglo je biti mnogo gore. Djevojčica je, naime, u ponedjeljak na moru kod Zadra doživjela ozbiljan incident i samo zahvaljujući prisebnosti jednog vatrogasca je spašena.

- Danas se odvijala prava drama na plaži u Diklu (ispod Chicaga). Jedna curica je nepažnjom jedne sekunde svojih roditelja, a uz pomoć vitra, otplutala od obale na madracu. Izgleda smišno, ali nije... Velikom brzinom se udaljila toliko daleko da nije bilo šanse doplivati do nje. U tom trenu prisebnost i profesionalnost je pokazao Marino Vuković koji je brzom reakcijom veslajući došao do curice. Možda glupo reći spasio je, ali... Ali bolje ne razmišljati što bi bilo s curicom koja ne zna plivati, ima rukavice, plus veliki valovi... Marino, svaka čast - napisao je jedan vatrogasac u objavi koju je prenijla Facebook stranica Vatrogasci - oni su naši heroji.

Objavom je odlučio pohvaliti kolegu iz Županijskog vatrogasno operativnog centra Zadar.

Ova priča naposljetku je imala sretan kraj, no svakako je opomena roditeljima da malenu djecu ni u trenutku ne ispuštaju s vida tijekom uživanja na plaži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:48