OČUVANJE POSLOVANJA I RADNIH MJESTA

HGK TRAŽI HITNO OČITOVANJE STOŽERA O ZATVARANJU UGOSTITELJA 'Upute moraju biti jasne i nedvosmislene, a kažnjavanje posljednja mjera'

Luka Burilović
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je jučer zatvoreno dvadeset restorana zbog izdavanja hrane ispred objekata, ili hrane koja je odnesena u automobile, reagirala je Hrvatska gospodarska komora koja traži hitno očitovanje Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bi se riješile nejasnoće i pronašao način kako očuvati poslovanje i radna mjesta takvih objekata.

- Ovo su neizvjesna vremena u kojima pokušavamo održati krhku ravnotežu između potrebe očuvanja gospodarske aktivnosti i poštivanja zdravstvenih mjera. No, i prije nego što smo se našli u ovako izazovnoj situaciji, naglašavali smo da se u ovakvim pitanjima pristup treba temeljiti na dodatnoj edukaciji i prevenciji te mogućnosti da gospodarstvenici isprave nenamjerne greške, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

Burilović naglašava da...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 05:54