TUŽAN KRAJ

HGSS objavio detalje potrage za djevojčicom, šef policije: ‘Svi smo se nadali da će završiti sretno...‘

U ovoj potrazi, sudjelovala su četrdeset i tri člana HGSS-a iz raznih stanica diljem zemlje.

HGSS u potrazi.

 Hgss

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) oglasila se o potrazi za turskom djevojčicom čije je tijelo pronađeno ranije danas. Tvrde kako su se uz članove stanice Istra iz različitih dijelova Hrvatske na teren po pozivu izašla i četiri potražna K9 tima HGSS-a sa psima.

Nažalost, za spomenutu turkinju, desetogodišnju djevojčicu, spasa nije bilo. Jaka struja koja ju je istrgnula iz majčinih ruku, odvukla ju je na dno. Danas oko podneva pronašli su ju policijski ronioci.

Na počecima zime često stradavaju migranti. Svi koji su sudjelovali u potrazi i danas su se do zadnjeg trenutka nadali čudu, ali ono se na žalost nije doodilo. Mnogi od policajaca i sami su roditelji pa sve još teže doživljavaju.

- Iza nas su dva dana intenzivne potrage za djevojčicom, u kojoj je sudjelovalo preko 50 pripadnika raznih službi. Svi smo se nadali da će potraga završiti sretno. Svi smo to doživjeli na jedan stresan način. Svi smo roditelji. Vidio sam pogotovo policajce koji su našli beživotno tijelo. Ostavlja to trag' - rekao je Božo Kirin, načelnik PU istarske za Dnevnik Nove TV reporteru Marku Balenu.

image

HGSS u potrazi.

Hgss

"U dva dana potrage HGSS koristi svoje različite potražne resurse; sedam kilometara obale i tok rijeke pretražuju pješaci tragači i ronioci, a na vodi se koriste laka plovila. Za nestalom djevojčicom od petka su tragali pripadnici Policijske postaje Buje, Riječka specijalna policija, interventna policija iz Pule, ronioci ATJ Lučko, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a, Istarski Crveni križ te slovenski policajci i vatrogasci", tvrde pa zaključuju kako je tijelo nesretne djevojčice pronađeno u subotu, oko 12:30 sati.

image

HGSS u potrazi.

Hgss

U ovoj potrazi, sudjelovala su četrdeset i tri člana HGSS-a iz stanica: Istra, Slavonski Brod, Delnice, Ogulin, Karlovac, Gospić, Zadar, Split, Zagreb i Orahovica.

image

HGSS u potrazi.

Hgss

Zaključuju pak kako je uz ovu akciju, u tijeku još jedna potražna akcija HGSS-a jer na području Opuzena traga se za nestalim muškarcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:41