VIŠEDNEVNA POTRAGA

HGSS objavio dirljivu fotografiju nakon potrage za staricom: ‘Dobili smo najljepši poklon zahvale‘

Starica je pronađena nakon tri dana potrage, a HGSS je objavio detalje o potrazi

HGSS pronašao staricu

 Facebook/HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) objavila je na društvenim mrežama dirljivu fotografiju koja je nastala nakon višednevne potrage za jednom staricom.

"Osjet mirisa direktan je put prema sjećanjima. Nakon tri dana potrage po surovom terenu nismo posustali ni gubili nadu. Iskusne životne ruke, uz spašen život, darovale su nam i najljepši poklon zahvale - miris nade, kadulje i smilja koji će nas zauvijek podsjećati na ovaj dan", napisali su uz fotografiju starice koja im je pripremila poklon dok su je spašavali.

"Hvala vam dragi ljudi još jednom od sveg srca. Mojoj baki ste spasili život na našem voljenom kršu. Niste posustajali bez obzira na sve, hrabrili nas svojim traganjem i lijepom riječju u svakom trenutku, zbog čega kao obitelj koja se našla u ovoj situaciji osjećamo veliku zahvalnost. Svima, ali baš svima koji su ovo vrijeme neizvjesnosti, straha u potrazi za bakom nam na bilo koji način pokušali pomoći još jednom jedno veliko hvala", napisala je unuka spašene žene u komentarima.

Starica je pronađena nakon tri dana potrage, a HGSS je objavio detalje o potrazi.

"Uspješno je završena još jedna potražna akcija HGSS stanice Makarska! 27.06.2023. godine u 11:55 dolazi dojava posredstvom Službe 112 o nestaloj starijoj ženskoj osobi na području Općine Šestanovac, selo Grabovac. Odmah po dojavi na teren izlazi 19 pripadnika HGSS stanice Makarska te započinju pretragu terena. Zbog teško prohodnog terena i visokih temperatura, u potragu se uključuju i vatrogasci DVD Zagvozd, pripadnici PP Omiš te se pozivaju i pripadnici HGSS stanice Split. Također u pomoć dolaze i pripadnici HGSS stanice Posušje te lokalno lovačko društvo i mještani", napisali su.

"Prvi dan nažalost nije rezultirao pronalaskom pa potraga nastavlja i idući dan. 28.06.2023. godine. U potragu se uključuju pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava s omiškog područja i to pripadnici DVD Omiš, DVD Zadvarje, DVD Dugi Rat, DVD Kučiće, DVD Gata, DVD Lovreć te DVD Zagvozd i DVD Brela. Ukupno drugi dan u potrazi sudjeluje 35 vatrogasaca te 12 pripadnika HGSS stanica Makarska i Split. U potrazi sudjeluju i 3 potražna tima HGSS-a sa psima, 1 potražni tim sa psom DVD-a Omiš te 4 bespilotne letjelice", opisali su.

Starica je jučer pronađena u teškom stanju. Transportirana je do prometnice te predana HMP-u Šestanovac nešto prije 14 sati. HGSS-ovci su se zahvalili svima koji su sudjelovali u potrazi i pomogli spasiti još jedan život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:38