PORUKA GRAĐANIMA

HGSS-ovac MATKO ŠKALAMERA OGLASIO SE NA FACEBOOKU 'Dali ste mi snagu, nadu i vjeru da lakše krenem u ono što je ispred mene...'

 
 Matija Đanješić / Cropix

Član Hrvatske gorske službe spašavanja - stanice Rijeka i alpinist Matko Škalamera na profilu na Facebooku zahvalio je na podršci koju su mu u srijedu iskazali sugrađani.

- Dragi prijatelji, poznanici, građani grada Rijeke i svih ostalih gradova u Lijepoj našoj i izvan nje od srca vam hvala. Hvala Vam na neizmjernoj podršci koju ste mi pružili tijekom proteklih dana. Dali ste mi snagu, nadu i vjeru da lakše krenem u ono što je ispred mene. Još jednom Vam neizmjerno hvala - napisao je u objavi.

Podsjetimo, pred zgradom zatvora u Rijeci u srijedu navečer je održan prosvjedni skup u znak podrške Škalameri, puštenom popodne iz istražnog zatvora. Prema procjenama okupilo se nešto više od dvije tisuće ljudi, a skup je organizirao Klub navijača Armada. Pripadnici Armade i drugi građani skupili su se na stubištu uz Trg 128. brigade HV te krenuli prema zgradi suda i zatvora, ispred koje ih je dočekala skupina prosvjednika iz braniteljskih udruga pristigla sa suprotne strane ulice.

Smatrali su da je Škalameri određivanjem pritvora pričinjena nepravda, a da su političari situaciju iskoristili za prikupljanje političkih bodova. Na meti kritika našli su se i mediji koji su ‘huškali’ protiv alpinista.

FOTOGALERIJA: Prosvjed potpore Matku Škalameri u Rijeci

Policija Škalameru sumnjiči za upućivanje ozbiljnih prijetnji 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću 20. kolovoza u Viškovu zbog nacionalnog identiteta te tjelesni napad u kojem je Arsić lakše ozlijeđen. Sukob je izbio 20. kolovoza oko 20 sati, zbog parkiranog automobila ispred stambene zgrade u Viškovu. Arsić je tvrdio da ga je Škalamera vrijeđao i napao kao Srbina. Škalameri je prvo određen jednomjesečni istražni zatvor, no nakon što su nekoliko dana kasnije ispitani svi svjedoci, odlučeno je da nema razloga za daljnje zadržavanje pa je Škalamera u srijedu popodne pušten da se brani sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:03