NEMA ODMORA ZA HRABRE

HGSS-ovci spasili zalutale mađarske turiste te teško ozlijeđenog drvosječu i pijanog dedu koji je otišao brati gljive

 Ante Čizmić / CROPIX

KARLOVAC, GOSPIĆ - Sedmero zalutalih mađarskih tusrista spasili su kasno sinoć članovi ogulinske stanice HGSS-a.

Informaciju da su Mađari nestali na području planine Klek dobili su nešto poslije 22 sata. Dojavljeno im je da su turisti ostavili vozilo u selu Puškarići te krenuli na planinu, u međuvremenu su zalutali, te se dezorijentirani i nemoćni odlučili pozvati pomoć.

U iznimno opasnoj i složenoj noćnoj akciji spašavanja locirani su na sasvim drugom kraju planine i spašeni.

Gospićki gorski spašavatelji iz šume nedaleko sela Čanak izvukli su teško ozlijeđenog 51-godišnjeg drvosječu koji je bježeći pred stablom u padu teško ozlijedio kralježnicu.

S koliko se bizarnim potraga moraju suočavati GSS-ovci pokazuju primjeri s Biokova i Korduna. Makarskoj Stanici poziv u pomoć preko Centra 112 proslijeđen je s vrha Biokova od dvojice Mađara. Jedan od njih bio je isrpljen, no HGSS-ovci pretpostavljauju da se moglo raditi i o alkoholiziranosti. Cijelu noć pretraživano je područje Biokova iznad Tučepa i Živogošća, ali bez rezultata.

Pretpostavlja se da su se turisti ili sami spustili u dolinu ili se radilo o lažnoj dojavi jer policija još uvijek nije zaprimila prijavu o njihovom nestanku.

U Koranskom Selu nedaleko Slunja nestao je 80-godišnji djed. Uputio se u gljivarenje i sljedeća 24 sata nitko ga nije vidio niti za njega čuo. Osam pripadnika karlovačke Stanice uz pomoć dva potražna psa dalo se u potragu. Sat vremena nakon što su došli na teren djedicu je pronašao susjed, a bio je toliko pijan da se nije mogao kretati. Na nosilima su ga prebacili do vozila te odvezli u slunjski Dom zdravlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:38