NAPALI IH MMA BORCI

HGSS se oglasio zbog horora na Platku: ‘Ogorčeni smo bezočnim napadom, nije bilo povoda...‘

- Našim napadnutim članovima pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku te im želimo brzi oporavak, poručuju

Vozilo HGSS-a, Ilustrativna fotografija

 HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja reagirala je zbog brutalnog napada na njihove članove koji se dogodio prošlog vikenda na Platku.

- Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na naše članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osiguravali posjetitelje na skijalištu Platak. Nakon završetka akcije i dežurstva bez ikakvog povoda i motiva došlo je do napada na naše članove – volontere.

Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelje. Našim napadnutim članovima pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku te im želimo brzi oporavak, poručuju iz HGSS-a.

- Hrvatska gorska služba spašavanja strogo osuđuje bilo kakav oblik nasilja te ga smatramo neprihvatljivim za naše društvo, kažu.

Kako je ranije objavio Novi list, trojica mladića koja su provela poslijepodne u X baru, u večernjim satima ispred bara u snijegu su vježbali MMA tehniku hrvanja, a potom su oko 20,15 sati odlučili BMW-om driftati na stazi u neposrednoj blizini baze HGSS-a. BMW je vrlo brzo nakon divljanja zapeo u snijegu te su ga putnici pokušali izvući guranjem i otkopavanjem, no neuspješno.

Članovi GSS-a nakon dugog dana boravili su u X baru, a jedan od njih krenuo je na spavanje u bazu. U trenucima kad je ostavio skije i krenuo prema ulazu u bazu HGSS-a pored ulaza na žičaru, mladić i djevojka zapriječili su mu prolaz zahtijevajući da im motornim sanjkama izvuče BMW iz snijega. HGSS-ovac im je rekao da to ne može te da ide na spavanje. Mladić ga je tad nokautirao, a on je ostao ležati u nesvijesti.

Kasnije je napadnut još jedan član HGSS-a koji mu je pritrčao u pomoć, a nastradala je i djevojka koja je pokušala prekinuti ovaj užas.

Više o hororu na poznatom riječkom skijalištu pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:22