PREVEZENA U BOLNICU

HGSS SPASIO TEŠKO OZLIJEĐENU PLANINARKU NA RISNJAKU Pala je na zaleđenoj površini, otklizala u vrtaču i udarila u stablo

 
 HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) spasila je u petak planinarku koja je na planinarskom putu od Cajtiga prema vrhu Risnjaka pala na zaleđenoj površini, otklizala u vrtaču i udarila u stablo, pri čemu je ozlijedila glavu, prsni koš, trbuh i noge.

Unesrećena planinarka je u 13,50 sati predana timu hitne pomoći kako bi što prije stigla u riječki KBC, izvijestio je na internetskim stranicama HGSS.

Na terenu je bilo devet spasilaca HGSS-a iz Rijeke i Delnica te dva terenska vozila, a do nje su najprije stigla dva spasioca. Zbog ozljeda i teškog stanja unesrećene, bio je potreban hitan transport nosilima do terenskog automobila te prijevoz do vozila hitne pomoći. Transport unesrećene planinarke počeo je sistemima za podizanje iz vrtače, nakon čega je slijedilo spuštanje planinarskim putem prema predjelu Cajtiga, gdje su bila terenska vozila. Akcija se vodila iz baze riječke stanice.

HGSS

HGSS

Pri padu u vrtaču i klizanja više od 100 metara po ledu, planinarka je ozlijedila glavu, prsni koš, trbuh i noge, izvijestio je HGSS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. siječanj 2023 07:03