POTRAGU OTEŽAVA LOŠE VRIJEME

HGSS u akciji: Iz mećave spasili trojicu šumskih radnika, od jutros tragaju za starijim muškarcem s područja Korenice

 Arhiva

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) Gospić noćas je iz mećave spasila trojicu šumskih radnika kod Udbine, a jutros traga za starijim muškarcem s područja Korenice koji se nije vratio kući i ne zna se u kom pravcu se uputio.

Potragu otežava loše vrijeme i niske temperature, priopćio je danas HGSS.

Noćas je iz snježne mećave spašeno troje šumskih radnika sa područja Udbine, selo Ondići, koji su jučer, unatoč nevremenu, krenuli traktorom u šumu kako bi izvukli zameteni kamion koji je ostao pet kilometara duboko u šumi. Zbog snježne mećave koja je vladala u Lici, izgubili su orijentaciju te su ostali zameteni i izgubljeni u šumi, bez skloništa i izloženi mećavi i niskim noćnim temperaturama, te su zatražili pomoć.

HGSS je poziv u pomoć dobio u 19 sati, nakon čega je osmoro gorskih spašavatelja s terencem i snježnim saonicama krenulo u potragu i pomoć. Lociranje je otežavao duboki snijeg, noć i snježna mećava, no jutros u 2,30 sati spasioci uspjeli u zadnji čas pronaći promrzle radnike, te ih utoplili i spustili na sigurno. Troje šumskih radnika tako je spašeno je od sigurne smrti, jer na otvorenom u surovim zimskim uvjetima koji su vladali na terenu teško je preživjeti duže vrijeme. Akcija je završena jutros u 4,30 sati, stoji u priopćenju HGSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:47