OVO JE NASILNI KAŠTELANIN

HGSS: ‘U šoku smo. Naš Kruno ima dvoje djece, propucan je ispred kuće‘; Liječnici: ‘Nije prije svijesti...‘

Kruno je naš dugogodišnji član, jako vrijedan i pouzdan kolega tako da nas je sve to skupa šokiralo, rekao je pročelnik splitskog HGSS-a

Joško Krivić, 58-godišnji kapetan duge plovidbe iz Kaštel Štafilića, 1. travnja u večernjim satima teško je ozlijedio dvojicu muškaraca

 Ante Čizmić/cropix, Screenshot/

Splitski HGSS-ovci izrazili su u utorak žaljenje zbog teškog ozljeđivanja njihovog člana, 46-godišnjaka Krune Bolibruha, u Kaštel Štafiliću gdje je na njega pucao muškarac koji je sjekirom ozlijedio i 49-godišnjaka te su izrazili uvjerenje da će se brzo vratiti obitelji i u službu.

Pročelnik splitskog HGSS-a Branimir Jukić izvijestio je da je njihov član Kruno u ponedjeljak bio na cjelodnevnom dežurstvu planinarskog pohoda na Kozjaku, a kad se vraćao doma, oko 19,30 sati, teško je ozlijeđen ispred svoje kuće.

Pripadnici HGSS-a ulažu velike napore da bi spasili ljudske živote i to rade bez odustajanja, pa ih je to što se dogodilo jako potreslo i šokiralo.

"Kruno je naš dugogodišnji član, jako vrijedan i pouzdan kolega tako da nas je sve to skupa šokiralo", rekao je Jukić te dodao da im je svima sada najbitnije da mu bude dobro, da se oporavi i vrati iz bolnice svojoj obitelji te u službu.

Jukić je rekao da je ozlijeđeni Kruno u HGSS-u već desetak godina i da iza sebe ima brojne akcije spašavanja te da je u brojnim situacijama pomogao drugima, a sinoćnji incident dogodio mu se kao službenoj osobi.

Inače, teško ozlijeđeni HGSS-ovac je suprug i otac dvoje djece s kojima su u stalnom kontaktu njegovi kolege iz HGSS-a.

Incident se dogodio u ponedjeljak navečer, oko 19,30 sati u Kaštel Štafiliću kada je 58-godišnji napadač zapucao po vozilu u kojem je bio 46-godišnji HGSS-ovac koji je uspio izići iz vozila i otići u uličicu, a nakon toga je razjareni napadač sjekirom napao 49-godišnjeg muškarca dok je pomagao ozlijeđenom.

Splitska policija i dalje nad osumnjičenim 58- godišnjakom provodi kriminalističko istraživanje, a po svemu sudeći mogli bi ga prijaviti za ubojstvo u pokušaju.

Inače, uhićeni počinitelj je navodno 58-godišnji bivši pomorac Joško Krivić koji je još prije 21 godine imao problema sa zakonom odnosno bio je tada prijavljen zbog pokušaja ubojstva i nedopuštenog držanja oružja.

Tada je bio uhićen jer je nožem u leđa i trbuh ubo tada 18-godišnjeg momka i to zato što je ovaj navodno mokrio po zidovima njegove kuće.

Policija je tada kod njega pronašla pušku M-48 te punjenje za ručni bacač i tromblonsku minu. Kako su tada pisale novine, on je nakon uhićenja priznao djelo te je bio pušten na slobodu nakon ispitivanja kod istražnog suca.

HGSS-ovac koji je propucan u Kaštelima životno je ugrožen

Žrtve napada iz Kaštela zadržane su u KBC-u na daljnjem liječenju, a pomahnitali napadač pušten je iz bolnice.

Ozlijeđeni pripadnik HGSS-a, 46-godišnji Kruno B. je stabilnih vitalnih funkcija, ali i dalje u životnoj opasnosti. Pogođen je u abdomen, prsište i natkoljenicu.

O stanju ozlijeđenih više je kazao dr. Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split.

- Pacijent koji je najteže stradao nije pri svijesti, još je pod sedativima i trenutačno ga budimo. Nadamo se najboljemu, ali ne možemo još reći da je van životne opasnosti - kazao je dr. Krnić te dodao da oporavak ide po planu.

- Sve je napravljeno na vrijeme. Nadamo se da će ići u pozitivnom smjeru, još je rano za hrabre prognoze. U sljedećih 48 sati puno toga bit će jasnije - zaključio je.

Unatoč frakturi lubanje, hrabri Kaštelanin, koji je pokušao pomoći ranjenom Kruni B., stabilno je i van životne opasnosti. Napadaču je utvrđena fraktura nosa i nagnječenje prsišta te je pušten iz bolnice, javlja Slobodna Dalmacija. (Mia Uzinić/SD)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 21:32