ZAGREB, SPLIT...

Hidra ISO 3x3 Basket Tour vraća se na scenu u velikom stilu i to serijom od pet turnira

Natjecanje će se održavati u elitnoj kategoriji seniora, a najuspješnije ekipe imat će priliku osvojiti vrijedne nagrade

Hidra ISO 3x3 Basket Tour

 Promo

Nakon dvije godine pauze, uzbudljiva košarkaška turneja Hidra ISO 3x3 Basket Tour dolazi ponovno u hrvatske gradove, i to serijom od 5 turnira koji će se održati u razdoblju od svibnja do srpnja na atraktivnim lokacijama gradova domaćina.

Kvalifikacijski turniri održat će se u Rijeci (28. 5., Korzo), Zagrebu (2.-4. 6., Hakl na Taksiju), Splitu (11. 6. Riva) i Zadru (18. 6., Forum), a Masters turnir, na kojemu će nastup izboriti po tri najbolje ekipe s kvalifikacijskih turnira, bit će 2. 7. u Zagrebu (Trg kralja Tomislava).

image

Hidra ISO 3x3 Basket Tour

Promo

Natjecanje će se održavati u elitnoj kategoriji seniora, a najuspješnije ekipe imat će priliku osvojiti vrijedne nagrade. Tako će na kvalifikacijskim turnirima 1. mjesto nositi 6.000 kn, dok će drugoplasirana ekipa osvojiti 3.000 kn. Na Masters turniru pobjednici će osvojiti 12.000 kn, drugoplasirana ekipa 5.000 kn, a trećeplasirana 2.000 kn. Broj ekipa je ograničen na 12 po turniru, pa se zainteresiranim ekipama preporučuje čim prije se prijaviti. Kotizacija iznosi 200 kn po ekipi, a u svakoj sudjeluju 4 igrača.

Prijave na turnire mogu se napraviti na službenoj web stranici projekta www.basket-tour.com, a sve će se novosti, slike i rezultati moći pogledati i na službenoj Facebook i Instagram stranici projekta. Program na turnirima počinje u 10 h ujutro kvalifikacijskim utakmicama po skupinama, dok se nakon pauze u popodnevnim satima održava završnica, koja će kulminirati velikim finalom oko 21 h. Osim sjajne košarke, svi posjetitelji i igrači moći će sudjelovati i u uvijek atraktivnom natjecanju u zakucavanju, kao i neizvjesnom natjecanju u tricama, koje redovito privlači veliki broj sudionika. I ova natjecanja imat će dobar motiv za sudjelovanje jer će svi pobjednici osvajati po 500 kn.

Za dobru atmosferu u publici brinut će naš voditelj, a u show programu na turniru u Rijeci nekoliko nastupa imat će odlična riječka plesna skupina Flash Dance Unit.

Snažan razvoj 3x3 košarke u svijetu i pozicija najpopularnijeg urbanog sporta dovela je prije nekoliko godina do uvrštenja 3x3 košarke u program Olimpijskih igara, pa je u Tokiju 2021. održana uspješna premijera. Službena FIBA 3x3 pravila koja su se standardizirala i prema kojima se igra u cijelome svijetu, pa tako i na našem Touru, donose nam jako brzu i dinamičnu igru s brojnim neizvjesnim završnicama. Time je vrhunska sportska predstava zagarantirana za sve posjetitelje, dok je za igrače 3x3 košarka postala fizički vrlo zahtjevna, pa ih se s pravom naziva modernim gladijatorima. Porastom popularnosti i standarda organizacije 3x3 turnira, sve je veći broj kvalitetnih turnira i ekipa, pa se veselimo početku turneje, koju će, nadamo se, obilježiti brojne i kvalitetne ekipe u pravoj sportskoj atmosferi pred velikim brojem publike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 02:37