AKCIJE SPAŠAVANJA

Hitni medicinski prijevoz imao pune ruke posla: U dva dana spašene dvije teško ozlijeđene osobe

Hitni prijevozi za dvije teško ozlijeđene osobe koordinirani su iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci

Ilustracija

 Ivo Ravlić/Cropix

Hitnim medicinskim prijevozom u nedjelju i ponedjeljak spašeni su po jedan hrvatski i slovenski državljanin, a u akcijama su sudjelovale riječka i šibenska lučka kapetanija, djelatnici hitne službe te HGSS, izvijestilo je u utorak Ministarstvo mora i prometa.

Hitni prijevozi za dvije teško ozlijeđene osobe koordinirani su iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci.

U nedjelju je spašen hrvatski državljanin koji je pretrpio tešku tjelesnu ozljedu u blizini creške plaže Lubenice.

Nakon što su pripadnici riječkog HGSS-a imobilizirali ozlijeđenog, spasilačkim brodom "Vid” riječke Lučke kapetanije prevezen je u riječku luku u večernjim satima, da bi ga zatim preuzeli djelatnici hitne medicinske službe.

Do druge akcija spašavanja došlo je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, kod otoka Smokvica Vela, u Murterskome moru.

U pomoć unesrećenom članu posade jedrilice stigao je brod Postaje pomorske i aerodromske policije Šibenik, koji je angažiran zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, a u pripravnosti bili službenici tamošnje Lučke kapetanije.

Nakon dovršene imobilizacije, državljanin Slovenije evakuiran je sa jedrilice te prevezen u uvalu Podvršak na otoku Murteru, odakle su ga preuzeli djelatnici hitne medicinske službe i pevezli do šibenske bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:40