VELIKO ZAHLAĐENJE

HLADNI VAL KONAČNO STIGAO U HRVATSKU, TEMPERATURE ISPOD NIŠTICE Najhladniji grad u Hrvatskoj je u Dalmaciji, hladnije je bilo samo na Zavižanu!

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Sinj je u ponedjeljak ujutro bio najhladniji grad u Hrvatskoj. Na mjernoj postaji Državnog hidroemeteorološkog zavoda u Glavicama u ponedjeljak ujutro izmjerena je temperatura od minus 6 stupnjeva Celzijusa, piše Slobodna Dalmacija.

Od Sinja je u Hrvatskoj bio hladniji samo Zavižan na sjevernom Velebitu gdje je na meteorološkoj postaji ispod 1676 metara visokog vrha izmjereno minus 8 stupnjeva Celzijusa.

Zahladnjenje koje je u noći na ponedjeljak Cetinsku krajinu prvi 'obuklo' slanom stiglo je naglo. Još u nedjelju u 7 sati na istoj mjernoj postaji u Glavicama izmjereno je 8 stupnjeva Celzijusa.

Dočekano zahladnjenje u Cetinskom će kraju otvoriti ovogodišnju sezonu svinjokolje. Upravo zbog visokih temperatura i straha da bi u takvim uvjetima moglo doći do kvarenja svinjskog mesa kolinje su do sada obavili samo malobrojni, piše Slobodna Dalmacija.

Niske temperature u jutarnjim satima zabilježene su diljem Dalmacije i Zagore. Knin tako jutros mjeri minus 2,2 stupnja, u Drnišu je minus 4, u Šibeniku 2, Splitu 4, a čak i na otocima temperatura u 7 sati kretala se oko 3 stupnja Celzijeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2021 13:46