REAKCIJA

HLK o Beroševom istupu: ‘Prozivanje liječnika ne pridonosi konstruktivnom rješavanju problema‘

Također poručuju da sve javne osobe, a posebno visoki državni dužnosnici trebaju znati primiti kritiku i na nju odgovarati argumentima
Vili Beroš
 Bruno Konjevic/Cropix

Hrvatska liječnička komora ocijenila je u ponedjeljak neprimjerenim način na koji je ministar zdravstva Vili Beroš nedavno komentirao djelovanje predsjednice Koordinacije hrvatske obiteljske medicine Nataše Ban Toskić.

"Prozivanje pojedinog liječnika s pozicije ministra na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera ne pridonosi konstruktivnom rješavanju problema prisutnih u organizaciji cijepljenja niti predstavlja poželjan način komunikacije unutar liječničke struke i sustava zdravstva", smatraju u Liječničkoj komori.

Također poručuju da "sve javne osobe, a poglavito visoki državni dužnosnici trebaju znati primiti kritiku i na nju odgovarati argumentima, a ne prozivanjem ad hominem".

Iz Komore podsjećaju kako liječnici obiteljske medicine svakodnevno daju svoj obol u pandemiji, liječe oboljele od blažeg oblika covida-19, upućuju na testiranja ili sami dijagnosticiraju bolest pomoću brzih antigenskih testova. Sve to čine uz svakodnevnu skrb za oboljele od drugih akutnih i kroničnih bolesti, kao i administriranje za potrebe cijelog zdravstvenog sustava.

Ističu kako iz javno dostupnih informacija nesumnjivo proizlazi da postoje određene neujednačenosti u organizaciji cijepljenja u različitim županijama po županijama, gdje neke prednjače u dobroj organizaciji cijepljenja, a u drugima postoje problemi oko odvijanja cijepljenja.

HLK će stoga u suradnji s liječničkim udrugama pripremiti sažet pregled situacije po županijama te sukladno tome predložiti zdravstvenoj administraciji moguća poboljšanja za određene županije, izvijestili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2022 06:28