NOVA KARIJERA

HLOVERKA NOVAK SRZIĆ IDE NA IZBORE? 'Uskoro ću donijeti odluku hoću li se kandidirati za gradonačelnicu Makarske'

 Ivo Ravlić / HANZA MEDIA

Gostujući u emisiji Pressing N1 televizije, bivša novinarka i urednica na HRT-u Hloverka Novak Srzić otkrila je da ozbiljno razmišlja da se kandidira za gradonačelnicu Makarske. "Ja već tamo neko vrijeme iznajmljujem apartmane. Mislim da Makarska zaslužuje bolje, to je drugi grad po veličini u Splitsko-dalmatinskoj županiji", kazala je Hloverka Novak Srzić. Na pitanje voditelja Petra Štefanića ide li na izbore kao neovisna kandidatkinja, odgovorila je: "Da. Odluku ću donijeti uskoro."

Inače, njezin pokojni otac Ante Novak svojedobno je također bio gradonačelnik Makarske.

U vezi otkaza kojeg je dobila na HRT-u, kazala je da joj ga je dao Goran Radman "zbog verbalnog delikta", jer je rekla da prijenos inauguracije Kolinde Grabar Kitarović nije bio profesionalno napravljen.

"Ja sam bila u sporu, a na Općinskom sudu u Zagrebu sam spor izgubila, ali sam se žalila", ispričala je i dodala kako je Elizabeta Gojan isto dobila otkaz, ali je "hvala bogu dobila spor na sudu."

Na pitanje bi li se vratila na HRT, rekla je: "Vjerojatno bih. HTV je bio moj život i vezana sam za njega. Ja sam naprosto novinarka."

Što se tiče svog umirovljenja, komentirala je za N1: "Imala sam formalne uvjete za mirovinu pa sam ih akitvirala, ali ih mislim deaktivirati."

Kratko se osvrnula i na donedavnog v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Sinišu Kovačića.

- Očekivala sam da će on nešto napraviti, ali očito nije bio na razini zadatka. Očekivala da sam da će Radmanove zabrane promijeniti, ali, nažalost, nije. Ali on je i došao tamo tako da je izabran u nekom šoping centru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:09