ŠEFICA TURISTIČKE ZAJEDNICE

HLOVERKA NOVAK SRZIĆ OBJASNILA SVOJ ČUDNOVATI ISTUP O KOJEM BRUJI CIJELA HRVATSKA 'Bilo je namjerno, drago mi je da smo na naslovnicama svih medija'

 
 CROPIX

Bivša televizijska novinarka i aktualna direktorica makarske Turističke zajednice Hloverka Novak Srzić dospjela je u centar medijske pažnje nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografiju plaže, za koju se ispostavilo da je riječ o plaži u državi Mozambik.

Kritičari su joj to odmah zamjerli, no ona sada tvrdi da je sve napravila namjerno.

- Nebraska je svojedobno imala slogan: "Posjetite nas jer smo dosadni, imamo dosadne krajolike i srećom nećete imati što raditi", a Tajland kampanju: "Mrzim Tajland!". Usprkos antifa kaosima i svim virusima. Ljepote prirode ostaju trajne i ljekovite. Makarska rivijera" napisala je direktorica makarske turističke zajednice Hloverka Novak Srzić na Facebooku ispod slike jedne plaže iz Mozambika.

Facebook objava izazvala je veliku pažnju, javlja RTL.

"Obaviještena sam, znam šta je to. Ali, Makarska nema pješčanu plažu", rekla je Gordana iz Makarske.

Screenshot / FACEBOOK

Društvene mreže brzo je potopio val objava fotografija egzotičnih destinacija koje su imenovane hrvatskim gradovima i mjestima.

"Zapravo je cijela situacija izazvala dosta velike reakcije građana i korisnika društvenih mreža i da su svi mainstream mediji prenijeli ovu omašku/pogrešku. Na neki način je Turistička zajednica Makarske doprinijela promociji Makarske kao destinacije", rekao je profesor na Fakultetu političkih znanosti Hrvoje Jakopović.

Hloverki Novak Srzić, koja priprema otvaranje turističkog posjetiteljskog centra gdje će predočiti turistima i silnu buru u Podbiokovlju, ova bura nimalo ne smeta. Dapače.

'Ovo je dobar PR'

"Zgodno je ovo ispalo kao PR za Makarsku. Jer svojedobno, da Vas podsjetim, Turistička zajednica Njemačke je recimo objavljivala tu plažu Mozambika, onda bi postavili njemačku plažu i rekli i mi imamo ovo.

Tako da ta prekrasna slika mozambijske plaže, ja sam usporedila s nekim našim plažama, recimo ispod Hotela Dalmacije. Drago mi je da je Makarska na naslovnicama svih medija, dobar PR za makarski turizam i drago mi je da ste u našem gradu", rekla je Srzić.

Turističkoj promociji Makarske pokušao je pomoći i grafičar koji je izbacio odmah i turističku vizuru Makarske i potpisao je pozdravom iz Mozambika.

"U ovo doba korone, kad nemamo turista, ja sam htio pomoći malo turističkom gradu Makarskoj. Napravili smo jutros ova dva plakata da vide ljudi gdje dolaze", rekao je Toni Milunović iz Makarske. Potražili smo i mi famoznu plažu. U vrijeme kada je privlačenje turista potrebnije nego ikada, natječaj za najefektniji marketing je otvoren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2022 19:25