NOVI POSAO

HLOVERKA POSTAJE ŠEFICA TURISTIČKE ZAJEDNICE U MAKARSKOJ? 'Možda se javim na natječaj, iskustvo nije problem, godinama sam radila turističke emisije'

 Bruno Konjević / CROPIX

“Istina, možda se javim na natječaj za direktoricu Turističke zajednice Makarske, nisam još potpuno odlučila”, kratko je za Jutarnji list komentirala Hloverka Novak Srzić nakon što je Slobodna Dalmacija u ponedjeljak objavila tekst da je njeno imenovanje praktično već gotova stvar.

Prema informacijama koje su neslužbeno potvrđene i Jutarnjem, sadašnji direktor TZ-a grada Makarske Tonči Lalić sutra će navjerojatnije na sjednici turističkog vijeća biti razriješen s te dužnosti, i to na osobni zahtjev, a pravila dalje propisuju raspisivanje natječaja na koji se mogu javiti svi koji zadovoljavaju uvjete.

U tom smislu, Novak Srzić bi na ruku trebale ići i najavljene izmjene Pravilnika za uvjete šefova turističkih zajednica gradova i općina, a koje bi Ministarstvo turizma trebalo donijeti kroz 15 dana.

Prema sadašnjem pravilniku, Novak Srzić bi za prijavu na natječaj trebalo tri godine iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu, no izmjenom pravilnika bit će dovoljno općenito tri godine u sustavu.

Na pitanje ima li takvog iskustva u svojoj biografiji, Novak Srzić poručuje da je godinama na HTV-u sudjelovala u izradi turističkih emisija pa prepreka za njenu prijavu, smatra, ne bi trebalo biti.

Cijelu priču u makarskim se kuloarima zapravo tumači kao sinekuru za glasove u Gradskom vijeću bez kojih novi makarski gradonačelnik, HDZ-ovac Jure Brkan praktično ne može donositi odluke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:57