ŠEFICA TZ MAKARSKA

Hloverka pozvala Nepalce na ljetovanje u Makarsku: ‘Osjetit će da smo zapravo topli i gostoljubivi‘

- Željeli bismo im pokazati ono bolje od Hrvatske nakon tragičnog iskustva koje su proživjeli, rekla je Novak Srzić
Hloverka Novak Srzić
 Ivo Ravlic/Cropix

Direktorica Turističke zajednice Makarske, Hloverka Novak-Srzić, pozvala je četvoricu nesretnih Nepalaca da dođu ljetovati u Makarsku "te tako osjete kakvi smo zapravo mi Hrvati, topli i gostoljubivi".

Sudbina nesretnih Nepalaca šokirala je cijelu Hrvatsku. Trenutačno se nalaze u sigurnom privremenom smještaju koji im je osigurao Crveni križ. Prema protokolu, ponudit će im se smještaj u Hrvatskoj, samo se moraju izjasniti prihvaćaju li taj smještaj ili se žele vratiti u svoju matičnu državu.

Hloverka Novak-Srzić kaže da je poziv na ljetovanje u Makarskoj najmanje što može učiniti za njih.

"Željeli bismo im pokazati ono bolje od Hrvatske nakon tragičnog iskustva koje su proživjeli. Proveli bismo ih kroz naše znamenitosti, naše muzeje, nebesku biokovsku šetnicu i ine ljepote Makarske, pokazali im najljepše plaže, pružili im najbolji smještaj i poslužili ukusne lokalne specijalitete", izjavila je Hloverka Novak-Srzić za Jutarnji list.

Koliko će ta njezina inicijativa biti ostvariva, ovisi prije svega o statusu Nepalaca u Hrvatskoj. S obzirom na iskaz koji je sada bitno drugačiji od prijave te da više ne terete svog poslodavca, upitno je mogu li dobiti i status žrtve trgovanja ljudima. Kao što je poznato, dvojica njih već otprije imaju rješenje o izgonu iz Hrvatske zbog nezakonitog ulaska, a nije jasan ni status druge dvojice Nepalaca, pa je moguće da će ih policija deportirati iz Hrvatske zbog kršenja zakona i jer im je već izrečena mjera zabrane ulaska u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:54