PRILAGODLJIVI KRITERIJI

HLOVERKA SJELA U DIREKTORSKU FOTELJU 'Jako sam zadovoljna, iako je plaća manja nego na HRT-u'

Hloverka Novak-Srzić
 Ivo Ravlić / Hanza Media

Hloverka Novak-Srzić, makarska lokalna vijećnica i bivša HSLS-ova gradonačelnička kandidatkinja, nakon brojnih nagađanja napokon je, na jučerašnjoj sjednici Turističkog vijeća, i službeno izabrana za novu direktoricu Turističke zajednice (TZ), piše Slobodna Dalmacija.

Dugogodišnja HTV-ova glavna urednica izabrana je jednoglasno na sjednici Vijeća održanoj u hotelu "Meteor" u krnjem sastavu koji su činili Mate Židić, Davor Glavina, Joško Lelas, Željko Kordić, Ivica Šoda-Cotić i Matko Pašalić te predsjednik Jure Brkana, i to nakon obavljenog prijemnog razgovora. Članovi Vijeća trebali su razgovarati i s Vlatkom Gladovićem iz Bakra kod Rijeke, drugim kandidatom koji se javio na srpanjski natječaj, ali on se nije pojavio pod Biokovom.

– Jako sam zadovoljna, novi izazovni posao je ispred mene i očekujem punu potporu ministra Garija Cappellija i Kristjana Staničića, glavnog direktora Hrvatske turističke zajednice, koje planiram pozvati u Makarsku. Plaća, čiji točan iznos još ne znam, doduše je manja nego što sam imala na HRT-u, ali utoliko ću biti i ornija za posao.

Već sam i prije nego što sam postala direktorica pokrenula neke projekte, poput turističkog informativnog multimedijalnog centra i organizirala izložbu Makarske krajem svibnja u Milanu – kazala je Novak-Srzić, čiji su strateški ciljevi brendirati Makarsku kao turističku destinaciju specifičnu zbog spoja mora i planine, dignuti je na višu razinu, produljiti sezonu i dodatno razviti sportski i zdravstveni turizam, piše Slobodna Dalmacija.

Prijavljeni kandidati morali su imati završen fakultet, magisterij, doktorat ili akademiju, pripremljen vlastiti prijedlog TZ-ova godišnjeg programa rada, poznavati najmanje jedan svjetski jezik i imati položen stručni ispit. Ako ga odabrani kandidat nema položenog, u roku od godinu dana od stupanja u radni odnos mora ga položiti.

Posebno je zanimljiv bio natječajni uvjet kojim je određeno da kandidat mora imati i tri godine radnog iskustva na rukovodećim ili upravljačkim poslovima s područja turizma. Međutim, Novak-Srzić taj uvjet nije ispunjavala, pa je u međuvremenu od raspisivanja nadmetanja izmijenjen Pravilnik o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u TZ-ovu uredu.

Sve do posljednje faze natječaja, razgovora s članovima TZ-ova Vijeća, kandidati više nisu morali imati tri godine iskustva na upravljačkim poslovima, nego je dovoljno bilo tri godine iskustva u poslovima s područja turizma.

Hloverka Novak-Srzić je u svojoj prijavnici, među ostalim, navela da ima više od 15 godina radnog iskustva na upravljačkim poslovima na HRT-u, a bila je i suorganizator emisija i događanja vezanih uz turizam. To je članovima Vijeća bilo dovoljno, pogotovo nakon izmjena u Pravilniku, pa su Novak-Srzić odabrali za novu direktoricu.

Dugogodišnju novinarku još mora potvrditi Ministarstvo turizma, a kad potpis stigne iz Zagreba, dosadašnji direktor Tonči Lalić, koji je nedavno iznenada podnio ostavku zbog privatnih razloga i time postao v.d. direktora, postat će voditelj manifestacija i marketinga u TZ-ovu Uredu.

Kako smo neslužbeno doznali, Hloverka Novak-Srzić bi trebala početi obavljati novi posao za dan-dva. Godišnji proračun TZ-a Makarske iznosi 5,5 milijuna kuna, a u gradu pod Biokovom godišnje se zabilježi oko 1,3 milijuna noćenja i 230.000 turista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:23