SERIJA ‘ZLATNA KUNA‘

HNB izdaje zlatnik od pet kuna s cijenom od 8300 kuna, autor mu je akademski kipar Kuzma Kovačić

Prigodni zlatni kovani novac od pet kuna izrađen je u tehnici kovanja kovničkog sjaja, masa mu je 16,46 grama, a promjer 26,50 mm

zlatnik od pet kuna

 HNB

Hrvatska narodna banka u ponedjeljak izdaje novi prigodni zlatni kovani novac "Pet kuna" u sklopu serije "Zlatna kuna" s motivom optjecajnog kovanog novca od pet kuna, a cijena zlatnika bit će oko 8300 kuna, priopćili su iz HNB-a.

Nominalna vrijednost zlatnika je pet kuna, izdaje se u količini ne većoj od 2022 komada, a otkovan je u Hrvatskoj kovnici novca. Autor idejnog i likovnog rješenja je akademski kipar Kuzma Kovačić, a lice i naličje novog zlatnika istovjetno je optjecajnom kovanom novcu od pet kuna.

HNB navodi da će prodaju zlatnika obavljati Hrvatska kovnica novca s tim da se očekuje inicijalna prodajna cijena od oko 8300 kuna, no ističe se i da će prodajna cijena ovisiti o kretanju cijene zlata na otvorenom tržištu.

Prigodni zlatni kovani novac od pet kuna izrađen je u tehnici kovanja kovničkog sjaja, masa mu je 16,46 grama, a promjer 26,50 milimetara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 02:12