ZABRINJAVAJUĆI PORAST PRIJETNJI

HND najoštrije osudio prijetnje smrću novinaru Dragi Pilselu

Drago Pilsel
 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije je osudio prijetnje smrću novinaru Dragi Pilselu i upozorio na zabrinjavajući porast prijetnji smrću kolegama novinarima koje nisu sankcionirane, te zahtijeva procesuiranje počinitelja takvih prijetnji.

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije je osudilo prijetnje smrću upućene kolegi Dragi Pilselu koje je prijavio policiji, istaknuto je u priopćenju koje je uputio u utorak za Izvršni odbor predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

Čelnik HND-a podsjetio je kako je Drago Pilsel od početka ovoga kolovoza putem Facebooka dobio više stotina prijetnji i uvreda, a kako je i sam naveo u prijavi, sve je počelo nakon optužbe Andrije Hebranga da je Pilsel "falsifikator gubitničke strane" i "simpatizer agresorske vojske".

HND je upozorio i na zabrinjavajući porast prijetnji smrću kolegama novinarima koje nisu sankcionirane.

"Zahtijevamo brzu i učinkovitu reakciju u otkrivanju i procesuiranju počinitelja ovakvih prijetnji. Tražimo od vodećih ljudi ove države da oštro i nedvosmisleno osude prijetnje upućene našim kolegicama i kolegama. O ovom slučaju HND će obavijestiti i međunarodne organizacije za zaštitu slobode medija", istaknuo je u priopćenju predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 20:43