‘DEGUTANTNO‘

HND osudilo prijetnje smrću novinaru Glasa Istre: ‘Danas se prijeti kolegi Rosandi, a sutra može bilo kome od nas‘

Marcellu Rosandi prijeti se zbog teksta pod naslovom „Pulski ugostitelj razvio biznis koji ima sve elemente nadriliječništva"

Hrvoje Zovko, Predsjednik HND-a, arhivksa snimka

 Davor Pongracic/Cropix

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) Istarske županije najoštrije je osudilo uvrede i prijetnje smrću upućene novinaru Glasa Istre Marcellu Rosandi zbog teksta objavljenom u tom listu pod naslovom „Pulski ugostitelj razvio biznis koji ima sve elemente nadriliječništva".

HND je izvijestio da je Rosanda zbog objavljenog članka primio veći broj prijetećih i uvredljivih poruka putem e-maila i društvenih mreža premda je novinar, ističe udruga, kritičkim propitkivanjem radio svoj posao.

‘‘Ovakav govor mržnje, prijetnje smrću i spominjanje članova obitelji kolege novinara, degutantan je napad na novinarsku profesiju, ali i brutalan napad na osobnoj razini. Jer danas se prijeti kolegi Rosandi, a sutra može bilo kome od nas‘‘, upozorio je HND.

Novinarska udruga također apelira na izdavača da komentare ovakvog sadržaja na objavljeni tekst ukloni u što kraćem roku te poziva Državno odvjetništvo da reagira i spriječi da verbalno nasilje prijeđe u fizičko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2023 08:56