SRAMOTAN ISPAD

HND osudio prijetnje novinarima Slobodne Dalmacije: ‘Hoćeš da te sad bacim dolje u jamu?‘

Dvije muške osobe za novinare koji nisu bili prisutni na komemoraciji govorile su da ih ‘treba metnuti pod sać i zasuti žeravom‘
komemoracija u Radošiću
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Splitsko-dalmatinski ogranak HND-a oštro je u utorak osudio uvrede i prijetnje novinarima Slobodne Dalmacije za vrijeme komemoracije žrtvama zloglasnog stratišta Kevina jama u mjestu Radošić, pozvavši policiju da istraži događaj.

- Tijekom komemoracije dvije muške osobe u više su navrata ometale rad novinara, a u jednom trenutku mu zaprijetile: 'Što ti imaš pisati, ajde gubi se odavde, hoćeš da te sad bacim dolje u jamu?' - priopćili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Opisujući napade i prijetnje koje je novinarska ekipa Slobodne Dalmacije doživjela tijekom izvještavanja u mjestu Radošić pokraj Sinja, navode kako se ekipi više osoba unosilo u lice, vrijeđalo ih i prijetilo im.

Iste su osobe, dodaju, za novinare koji nisu bili prisutni na komemoraciji govorile da ih "treba metnuti pod sać i zasuti žeravom".

Prema izvještaju Slobodne Dalmacije, na komemoraciji žrtvama stratišta Kevina jama u mjestu Radošić bili su prisutni, među ostalima, sisački biskup mons. Vlado Košić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Splitsko-dalmatinski županijski ogranak HND-a stoga je pozvao visoke javne i crkvene dužnosnike koji su boravili u Radošiću da se jasno ograde od ponašanja pojedinaca na komemoraciji.

Osim toga, pozvali su policiju da temeljito istraži događaj i pokrene odgovarajuće postupke, a Vladu da omogući nesmetan i siguran rad svim novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2023 19:43