ZAJEDNO SU JAČI

HNS i IDS dali podršku Ivi Josipoviću

Hrvatska ima šansu izabrati pristojnog, građanskog i europski orijentiranog predsjednika. To je Ivo Josipović. Ja svakako stojim iza njega - rekla je Pusić
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović dobio je danas i službeno podršku HNS-a i IDS-a te njihovih dojučerašnjih predsjedničkih kandidata za drugi krug predsjedničkih izbora.

- Kolege i prijatelje zamolio sam za podršku. Danas sa zahvalnošću mogu reći da su me podržali Vesna Pusić i Damir Kajin te njihove stranke HNS i IDS. Ponosan sam na podršku tako sjajnih stranaka i sjanih ljudi - rekao je danas nakon zajedničkog sastanka Josipović.

Da podrška zapravo i nije bila upitna, potvrdila je HNS-ovka Vesna Pusić.

- Razgovarali smo o tome, ali zapravo sve je još dogovoreno i prije kraja prvog kruga izbora da ćemo podržati jednog od naših kandidata koji uđe u drugi krug. Hrvatska ima šansu izabrati pristojnog, građanskog i europski orijentiranog predsjednika. To je Ivo Josipović. Ja svakako stojim iza njega - rekla je Pusić i pozvala birače da glasaju za SDP-ovog kandidata.

I predsjednik IDS-a potvrdio je da će njegova stranka zajedno s Damirom Kajinom stati iza kandidature Ive Josipovića.

- To je već javno rekao Damir Kajin. I dosadašnja suradnja SDP-a i IDS-a je u većini mjesta odlična - rekao je Jakovčić.

Na upit novinara je li ovo početak priprema za prijevremene izbore, Josipović je rekao da “to nema veze s prijevremenim izborima, jer sada biramo predsjednika države”.

Nakon izjava medijima u blizini središnjice SDP-a na Iblerovom trgu, čelnici SDP-a, HNS-a i IDS-a otišli su izborni stožer Ive Josipovića na kavu. Uz Josipovića, Pusić i Jakovčića bili su i predsjednik SDP-a Zoran Milanović te predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:48