KOALICIJSKI SPORAZUM

HNS i Nezavisna lista Damira Bajsa treći puta zajedno izlaze na lokalne izbore

Istaknuli su da se uspješna suradnja nastavlja i u trećom izbornom ciklusu, ‘što je rijetkost u hrvatskoj politici‘
Damir Bajs
 Željko Hajdinjak/Cropix

HNS i Nezavisna lista Damira Bajsa potpisali su u četvrtak novi, treći koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Potpisnici sporazuma- predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj i Damir Bajs - istaknuli su da se uspješna suradnja nastavlja i u trećom izbornom ciklusu, "što je rijetkost u hrvatskoj politici".

„Tijekom proteklih osam godina smatram da smo napravili pozitivan iskorak u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja je po mnogočemu bila na državnom začelju. Danas smo treći po povlačenju novca iz EU fondova, drugi po ulaganju u školstvo, a trenutno je 50 objekata koje se obnavljaju ili grade, uključujući i novu bjelovarsku bolnicu”, istaknuo je Bajs prilikom potpisivanja sporazuma.

Dodao je kako bi se brojni projekti iz EU fondova na području Bjelovarsko-bilogorske županije ne bi mogli realizirati bez uspješne suradnje s HNS-om.

„Samo u proteklom mandatu prijavili smo više od 110 EU projekata i većina ih je prihvaćena, između ostalog, i zbog toga što smo imali potporu, a sve s ciljem da županija i dalje bude na putu prema gore i da se to nastavi”, naglasio je Bajs.

Stjepan Čuraj rekao je da nije slučajno što svoj prvi koalicijski sporazum kao predsjednik HNS-a potpisuje upravo u Bjelovaru i s Damirom Bajsom.

„Čuli smo samo dio onoga što se ovdje radilo i vidimo snagu kandidata koji okuplja i nedvojbeno donosi rezultate građanima Bjelovarsko-bilogorske županije. U kriznim vremenima građani se okreću kandidatima sa znanjem i iskustvom, a Damir Bajs svakako je jedan od njih, iako je jedan od mlađih župana", rekao je Čuraj.

Građani, dodao je, sigurno znaju što je najbolje za njih i to su potvrdili na izborima te ih pozvao da im "daju vjetar u leđa".

"Došli smo dati potporu pravom rješenju koje može biti primjer svima u Hrvatskoj”, poručio je Čuraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:27