KUKURIKU KOALICIJA

HNS: Ne treba nam HSLS, ne nose glasove

Čak i da HSLS napusti HDZ-ovu Vladu, u HNS-u ne smatraju da je potrebno liberale uključiti u predizborni blok za pobjedu na idućim izborima
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

ZAGREB - Kukuriku koalicija ponovno će se sastati 11. srpnja, a tada će se čelnicima SDP-a, HNS-a i IDS-a u Belom Manastiru pridružiti i šef Hrvatske stranke umirovljenika koja je nedavno donijela odluku o zajedničkom izlasku na iduće parlamentarne izbore s narodnjacima. Stoga se može očekivati da će lijevi centar na izbore u četveročlanoj koaliciji.

Premda predsjednik SDP-a Zoran Milanović, kako neslužbeno doznajemo, ne bi imao ništa protiv da se Kukuriku koaliciji pridruži i peti član HSLS, od toga po svemu sudeći neće biti ništa. Milanović takvu ideju za sada nije iznio pred partnere iz HNS-a i IDS-a, no u stranci Radimira Čačića ne skrivaju da im liberali nisu potrebni.

- Bespredmetno je u ovom trenutku razgovarati o tome hoće li nam se priključiti i HSLS jer su oni dio HDZ-ove vladajuće koalicije - kaže naš sugovornik iz vrha HNS-a. No, čak i da HSLS napusti HDZ-ovu Vladu, u HNS-u ne smatraju da je potrebno liberale uključiti u predizborni blok za pobjedu na idućim izborima.

- Budimo realni, s HSLS-om u našoj koaliciji ne bismo ništa dobili jer oni dobivaju zanemariv broj glasova na izborima - priznaju u HNS-u. I kod dogovora s HSU-om šef HNS-a Radimir Čačić, kako doznajemo, jasno je rekao kako je s njihovim priključenjem završeno formiranje lijeve koalicije i da je “otišao i zadnji vagon u koji se moglo uskočiti”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 22:29