STJEPAN ČURAJ

‘HNS neće podržavati inicijative kojima je namjera izazvati političku krizu‘

‘Kriza vlasti u ovom trenutku nije i ne može biti rješenje problema s kojima se suočavamo‘, rekao je Čuraj
Stjepan Čuraj
 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj poručio je u ponedjeljak, povodom izglasavanja interpelacije o radu Vlade tijekom epidemiološke krize, da HNS neće podržavati inicijative koje ne nude rješenja već im je jedina namjera izazvati političku krizu.

"Smatram kako nemamo vremena proizvoditi zastoje u rješavanju problema. Kriza vlasti u ovom trenutku nije i ne može biti rješenje problema s kojima se suočavamo", poručio je Čuraj u priopćenju povodom izglasavanja interpelacije o radu Vlade u vezi s pripremom zdravstvenog sustava na posebne okolnosti uzrokovane pandemijom.

Ocijenio je i kako upravljanje obranom od širenja epidemije nije polučilo očekivane rezultate te kako je očigledno bilo grešaka.

"Uzalud nam sve mjere ovoga svijeta ako nema osobne odgovornosti", kaže Čuraj koji očekuje stoga jasne i nedvosmislene odluke o tome kako će se u sljedećim danima postupati s epidemiološkom krizom.

Planove, kaže, moraju donositi stručnjaci i oni moraju biti javno dostupni kako bi svi znali kako se ponašati u trenutcima eventualne eskalacije broja zaraženih. "Ukratko trebamo plan za sve situacije", zaključio je predsjednik HNS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:35