PROMJENE NAKON ČAČIĆEVE OSTAVKE

HNS ODLUČIO Pusić potpredsjednica Vlade, Čačić ostaje šef HNS-a! Vrdoljaku gospodarstvo, Mrak Taritaš graditeljstvo

 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Predsjedništvo HNS-a zaključilo je na današnjoj sjednici da će za prvu potpredsjednicu vlade i koordinatoricu za vanjske i europske poslove predložiti Vesnu Pusić, za ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, a na dužnost ministrice graditeljstva njegovu dosadašnju zamjenicu Anku Mrak Taritaš.

O tome je na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva izvijestio predsjednik stranke Radimir Čačić koji je napomenuo da je prijedlog usuglašen sa središnjim odborom stranke i da će sutra biti upućen u Hrvaski sabor te kako očekuje njegovo usvajanje.

On je najavio da će se izvanredni stranački sabor održati do kraja iduće godine a da će on uoči sabora podnijeti ostavku kako bi otvorio prostor za novog predsjednika stranke.

Bivši prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić podnio je jučer poslijepodne ostavku na sve dužnosti u Vladi nakon što ga je Županijski sud u mađarskom Kapošvaru jučer pravomoćno osudio na godinu dana i deset mjeseci zatvora zbog prometne nesreće koja se 8. siječnja 2010. godine dogodila u Mađarskoj, a u kojoj su poginule dvije osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 02:35