STRANAČKI SKUP

HNS ODRŽAO IZVJEŠTAJNI SABOR, IZ SDP-a IM NIJE DOŠAO NITKO 'Imali su neke druge obveze, ispričali su nam se...'

 CROPIX

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ocijenio je u subotu kako Hrvatska ide u lošem smjeru i da Vladu "poput sjene prate neodlučnost i neznanje", te poručio da njegovoj stranci nije cilj samo dobiti predstojeće izbore, nego izgraditi otvorenu i tolerantnu Hrvatsku.

"Hrvatska ide u lošem smjeru. Od navodnog vraćanja Ine u hrvatske ruke, prodaje HEP-a, krize s plinom i autocestama, ministra plagijatora, pa do aktualne krize u Agrokoru i gužvi na granicama, ovu Vladu cijelo vrijeme poput sjene prate neodlučnost i neznanje", rekao je Vrdoljak ispred oko tisuću okupljenih na 14. izvještajnom saboru stranke.

Zagreb, 220417. 
City Plaza Zagreb.
Odrzavanje  14. Sabora stranke HNS.
Na fotografiji: govor Ivana Vrdoljaka predsjednika HNS-a.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Vladu HDZ-a i Mosta nazvao je "Titanik Vladom" jer je, kako je rekao, došla "uz glazbu, puna sjaja, moći kao i sam brod. Međutim, pri svakom ozbiljnom izazovu vidimo kako kapetan broda luta i gubi kompas u mraku, a pukotine na brodu rastu".

Hrvatska budućnost je, kaže, građanska Hrvatska, tiha Hrvatska koja se budi, kvalitetnog obrazovanja, kreativnosti i poduzetništva.

„Naš zadatak i naš cilj je borba za ovu malu, ali prekrasnu zemlju s velikim i srčanim ljudima, umjesto plinskim bocama ili lažima, sa znanjem, rješenjima, inovacijama i onim najvažnijim - rezultatom. Želim izgraditi otvorenu i tolerantnu Hrvatsku“, poručio je Vrdoljak.

Zagreb, 220417. 
City Plaza Zagreb.
Odrzavanje  14. Sabora stranke HNS.
Na fotografiji: Vesna Pusic, Ivan Vrdoljak i Anka Mrak Taritas.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Njegovoj stranci, ističe, nije cilj samo dobiti izbore. "To je tek alat, a pravi cilj nam je napraviti rezultat u korist građana i ostaviti za četiri godine naše općine, gradove, županije, pa tako i cijelu Hrvatsku boljom nego li je bila prije“, naglasio je Vrdoljak.

Protekla je godina, ocijenio je, bila obilježena nestabilnošću, dubokim podjelama među ljudima diljem svijeta, lažima, sukobima i krizama, ali i rastom, kako je rekao, opasnog populizma - od Brexita i Trumpa sve do Mosta i HDZ-a.

„Na izvanrednim parlamentarnim izborima ne samo da smo dobili 30 posto glasova više nego na redovnim parlamentarnim izborima godinu dana ranije, nego smo jedina parlamentarna stranka koja je dobila više glasova 2016. nego 2015.“, podsjetio je čelnik HNS-a na saboru stranke. U saborskom klubu HNS-a, ističe, među devet "zarađenih" mandata čak šest nose žene.

Zagreb, 220417. 
City Plaza Zagreb.
Odrzavanje  14. Sabora stranke HNS.
Na fotografiji: Vesna Pusic, Ivan Vrdoljak i Anka Mrak Taritas.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Tijekom proteklih godinu dana, kazao je, pokazali su da su stranka rješenja i rezultata.

Hrvatsku u budućnosti vidi kao otvorenu, tolerantnu, punu znanja i poduzetnosti.

Na HNS-ovom skupu, među uzvanicima, bili su i predsjednik i gradonačelnik Pule IDS-a Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, osječki gradonačelnik Ivica Vrkić te brojni drugi.

U sklopu sabora prikazan je i kratki film pod sloganom 'Vratimo Hrvatskoj osmijeh' u kojem su predstavljeni HNS-ovi kandidati za predstojeće lokalne izbore po županijama.

Štromar: Predstavnici SDP-a imali druge obveze pa nisu došli na sabor HNS-a

Zamjenik predsjednika HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar komentirao je u subotu razloge nedolaska predstavnika SDP-a na sabor HNS-a te izvijestio da su se SDP-ovci ispričali "nekim drugim obvezama" naglasivši kako "nema problema" u odnosima s tom strankom.

"Oni su se ispričali jer imaju neke druge obveze. Nema nikakvih problema u odnosima s SDP-om", rekao je Štromar novinarima nakon izvještajnog sabora HNS-a.

Optužnicu protiv nekadašnje HNS-ove ministrice kulutre Andree Zlatar Violić zbog zlouporabe položaja i ovlasti nije htio komentirati.

Moram podsjetiti da je kod prvih saznanja o tome ona bila ministrica i dala je ostavku na tu dužnost iz moralnih razloga, rekao je kratko te dodao da će se ubrzo znati je li kriva ili ne.

Komentirajući današnju manifestaciju "Marš za znanost" u Zagrebu, Splitu i Rijeci, kojom se upozorava na važnost znanosti i obrazovanja, Štromar je rekao da HNS puno ulaže u obrazovanje.

"Posebno čelnici općina, gradova i županija gdje smo na vlasti. Veliki dio proračuna ide u obrazovanje jer je to ključni prioritet za gospodarstvo", poručio je Štromar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 02:21