AKTUALNO IZ SABORA

HNS-ovac Beus poručio Šukeru: Razgovarat ćemo kad izađeš iz zatvora

Oporbeni zastupnici ponovno su tražili da premijerka Jadranka Kosor pred Saborom govori o stanju u zemlji.
 Davor Pongračić/Cropix

Oporbeni zastupnici treći su dan zaredom tražili da se premijerka Jadranka Kosor obrati Saboru oko prosvjeda i stanja u državi.

Tražeći dolazak premijerke, SDP-ov zastupnik Nenad Stazić prozvao je vladajuću stranku da lažnim optužbama da oporba stoji iza nasilnih prosvjeda pokreću politički progon.

'Očito je da HDZ na temelju lažnih optužbi priprema politički progon oporbenih stranaka. Time se ostvaruje plan Vladimira Šeksa od prošle godine, kada je u Saboru izjavio da bi zbog svoga djelovanja SDP mogao doći pod udar zakona i zabrane' – rekao je Stazić.

Na oporbene zahtjeve je u ime Kluba HDZ-a odgovorio Andrija Hebrang, rekavši da predsjednica Vlade ne izbjegava Sabor, već radi na hrvatskom putu u Europu, pa je tako danas imala neodgodivi službeni put u Slovačku . Stazić je potom pozvao premijerku da odmah s puta dođe u Sabor i građane izvijesti kada će biti izbori, jer se – kako je istaknuo – jedino tako mogu smanjiti tenzije u zemlji.

Zahtjevu za dolaskom premijerke pridružio se i ostatak oporbenih stranaka, a Damir Kajin (IDS) rekao je da 'nikakve vanjskopolitičke protokolarne obveze ne mogu biti prioritet ni jedne ozbiljne vlade u zemlji s ovako ozbiljnim problemima poput onih s kojima je danas suočena Hrvatska'.

U nastavku sjednice HDZ-ovac Ivan Šuker čestim je dobacivanjima prekidao izlaganje Gorana Beusa Richembergha (HNS), no ovaj mu nije ostao dužan.

'Kad izađeš iz zatvora onda ćemo razgovarati' – poručio je HNS-ov zastupnik, na što ga je saborski predsjednik Luka Bebić upitao upitao tko je od zastupnika u zatvoru.

'Nije još, ali bit će uskoro' – odgovorio je Beus Richembergh, misleći na Šukera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 04:00