PROBLEMATIČNI ČLANAK

HNS zbog teksta u Glasu Koncila traži očitovanje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

HNS je u subotu zbog, kako su istaknuli, sramotne, degradirajuće i licemjerne poruke na račun žena u tekstu Glasa Koncila, zatražio očitovanje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova uz poruku da su ravnopravnost žena i muškaraca neupitna ljudska prava,

HNS osuđuje i smatra sramotnim, degradirajućim i licemjernim tvrdnje i poruke u tekstu Glasa Koncila, koji je odlučio upozoriti žene da su 'ako traže jednakost, neposlušne i ne žele imati glavu - muškarca ili Krista', a to se čini u 21. stoljeću i to uoči kršćanskog blagdana, poručuju u priopćenju.

Podsjećamo Glas Koncila i autora teksta kako su jednakost i ravnopravnost žena i muškaraca neupitna ljudska prava, na čijem bi braniku baš oni kao, kako se opisuju, pronositelji duhovnih ideja, trebali stajati. Nažalost, čine upravo suprotno, šire diskriminaciju, netoleranciju te obezvrijeđuju i degradiraju druga ljudska bića na temelju spola, poručuju iz te stranke.

HNS, kažu, ne šuti na bilo koji oblik diskriminacije, pa neće ni na ovaj. Ne može se šutjeti jer je sloboda svakog pojedinca za nas neupitna vrijednost, a diskriminacija po bilo kojoj osnovi neprihvatljiva, poručuju.

Bez međusobnog uvažavanja i partnerstva muškaraca i žena društvo ne može ići naprijed, nije slobodno, kvalitetno, ni pravedno, a nema ni pristojnog života. Tim više nas iznenađuju već konstantne sramotne izjave i tekstovi poput ovog, koji samo potvrđuju potrebu uvođenja spolnog i građanskog odgoja u škole, kako bi naša djeca izrasla u razumne ljude, ističu u HNS-u.

Ako danas ne stanemo u obranu ravnopravnosti bez obzira na spol, vjeru, boju kože, etničku pripadnost ili izbor životnog stila, sutra će neka druga skupina postati žrtvom diskriminacije, poručuju HNS-ovci pozivajući mjerodavne institucije, prije svega pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova, na reakciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2023 11:42