BRUTALNO PRETUKAO DJEVOJKU

HOĆE LI DOĆI DO PREOKRETA U SLUČAJU KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU? Zadarsko tužiteljstvo predložilo nove mjere opreza Daruvarcu

 
 Luka Gerlanc / Hanza Media

Darko Kovačević Daruvarac, koji je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, u nedjelju izlazi iz istražnog zatvora. Mjere opreza su mu bile ukinute, a zadarsko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je da mu se one opet odrede, doznaje Dnevnik.hr.

Kako doznaje Dnevnik.hr, izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru o zahtjevu tužiteljstva za određivanje mjera opreza će odlučivati u petak. Na istoj sjednici će odlučiti i o ukidanju istražnog zatvora za Daruvarca.

Kako mjere opreza ne mogu biti na snazi dok je osumnjičenik u pritvoru, one su na prijedlog Daruvarčeva odvjetnika bile ukinute, pa su mu vraćene i putovnica i osobna iskaznica.

Bez mjera opreza bi Daruvarac teoretski nakon izlaska iz istražnog zatvora mogao napustiti Hrvatsku i otići u susjednu Bosnu i Hercegovinu, čiji je također državljanin.

Podsjetimo, Zadranka Ana Gurlica, majka 18-godišnjakinje koju je ovoga ljeta brutalno pretukao Darko Kovačević, objavila je u srijedu na Facebooku da je njezina kći tijekom srijede primila novu prijetnju smrću.

Prijetnje su stigle na njezin mobilni telefon u srijedu u večernjim satima preko Instagrama što je ona odmah prijavila policiji. U poruci se prijeti smrću majci, pretučenoj djevojci i njezinoj sestri blizanki, a pošiljatelj se potpisao kao "prijatelj od Daruvarca".

Zadarska policija u kratkom roku je privela osobu koja se dovodi u vezu s prijetnjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:57