JUČER DAO OSTAVKU

HOĆE LI IPAK OSTATI MINISTAR? Što je Krstičević rekao najbližim suradnicima na današnjem sastanku u MORH-u?

 
 Ante Čizmić/Hanza Media

“Ostajem ministar obrane”, navodno je jutros na kolegiju u Ministarstvu obrane svojim pomoćnicima te vojnim zapovjednicima ministar obrane Damir Krstičević, saznaje neslužbeno Jutarnji list.

Ovo su prve, doduše neslužbene, informacije o daljnim potezima ministra obrane nakon što je jučer podnio ostavku na svoju dužnost, a predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković su je odbili. Sam Krstičević, nakon što je jučer rano popodne za Jutarnji izjavio da daje ostavku, više se nije izjašnjavao u javnosti.

Krstičević je ostavku podnio nakon što je predsjednica Republike i vrhovna vojna zapovjednica jučer u Salzburgu izjavila kako smatra da je vojska prekasno izašla na požarište u Dalmaciji. Te njezine riječi jako su pogodile ministra Krstičevića jer je smatrao kako je to direktan napad na njega i vojne snage, što sigurno nisu zaslužili. Samo sat i pol nakon izjave Grabar Kitarović objavio je kako daje ostavku.

Ubrzo se oglasila i predsjednica koja je rekla kako Krstičević i vojska odlično rade svoj posao, da nije prozivala njega već Državnu upravu za zaštitu i spašavanje i Vatrogasno zapovjedništvo te je konstatirala kako je Krstičevićeva ostavka 'apsolutno neprihvatljiva'.

Prvi put u javnosti nakon najavljene ostavke: 'Ja sam ministar dok me Sabor ne razriješi'

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević primio je u srijedu u službeni posjet ministricu obrane Talijanske Republike Robertu Pinotti. Po završetku bilateralnoga sastanka dali su izjave za medije.

Krstičević je, podsjetimo, u utorak najavio ostavku na mjestu ministra obrane, koju su već jučer javno odbili premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Ostavka je uslijedila nakon izjave predsjednice da se vojska "mogla poslati ranije" na opožarena mjesta u Dalmaciji koja se od noći s nedjelje na ponedjeljak bori s požarima na više mjesta. Dio je ugašen, a dio novih se upalio tijekom utorka.

- Ja sam ministar obrane dok me Sabor ne razriješi - rekao je na novinarsko pitanje o tome je li na kraju podnio ostavku. - Premijer i ja razgovaramo. Hrvatska javnost će biti na vrijeme upoznata sa svime - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:17