PROGNOZA ZA NOVU

Hoće li nam u najluđoj noći trebati bunde ili kratki rukavi: ‘Kad sam otvorio karte, samo što me srce nije strefilo‘

Ušli smo u period kada je najčešće pitanje kako ćemo ući u novu 2022. godinu
 Jakov Prkic/Cropix

Dalmatinci budno prate Facebook stranicu "O vrimeni i vrimenskoj prognozi" koju vodi Ivan Šolić poznatiji kao mali Vakula. Sada, u periodu kada je najčešće pitanje ono kako ćemo ući u novu godinu, donosi prognozu za najluđu noć u godini, piše Slobodna Dalmacija.

- U novu godinu u kratkim rukavima.... Dragi prijatelji, večeras završavamo s "meteo-apstinencijom" i vraćamo se prognozama vremena. Kad sam otvorio karte, samo što me srce nije strefilo. Tužno. Anticiklona za početak godine kakve se u proljeću ne bi postidili. Za novu godinu temperature će ponegdje ići i do 20 °C! Malo optimizma na kraju: Gore od ovoga - (valjda) ne može, napisao je ovaj amater meteorolog koji stiže iz Sutine nedaleko od Muća.

Njegova stranica popularno je mjesto na kojem se u nekoliko klikova dolazi do informacija, a prati ga gotovo 30 tisuća ljudi.

I doista, ako je suditi po DHMZ-ovim modelima, čeka nas neuobičajeno topao kraj godine. Tako prognostičari DHMZ-a predviđaju kako će na Silvestrovo u priobalnim krajevima temperatura ići do 15 °C, a tijekom novogodišnje noći će se kretati oko 10 °C.

U središnjoj Hrvatskoj će se temperature na Staru godinu penjati i do 10 °C, dok će se tijekom noći spustiti do ugodnih 5 °C. U Slavoniji će čak biti i toplije. Prema sadašnjim modelima, Osijek bi u petak trebalo grijati 'proljetnih' 12 °C, a na Novu godinu će ići čak i koji stupanj iznad toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:56