POČELO NAC. VIJEĆE

HOĆE LI PETROV PRISTATI BITI MANDATAR? Dosad se nije izjasnio, Mostovci navijaju za njega: 'On je čestit čovjek, mi ga potpuno podržavamo'

Zagreb, 081115.Restoran Rougemarin.Pracenje rezultata izbora za osmi saziv Hrvatskog sabora u stozeru stranke MOST.Na fotografiji: Bozo Petrov.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

U nedjelju u 11 sati nastavljena je sinoćnja sjednica Nacionalnog vijeća Mosta, koja je započela nakon što je Domoljubna koalicija odbacila prijedlog o tripartitnoj Vladi nakon čega su u pregovorima oko formiranja nove vlasti ostale samo koalicija Hrvatska raste i Most.

'Most u potpunosti podržava Božu Petrova kao novog mandatara. On je čestit čovjek i nova je figura u hrvatskoj politici i simbol je promjena', poručio je uoči sastanka Mostov izabrani saborski zastupnik i ekonomski strateg Ivan Lovrinović, prenosi HRT .

'Međutim, moramo sačekati da on sam to kaže', napomenuo je Lovrinović.

Komentirajući odustajanje Domoljubne koalicije od pregovora kazao je kako ne vidi razloga da suradnja s koalicijom Hrvatska raste ne funkcionira.

'Cilj Mosta je konstruktivno rješenje', poručila je Ljubica Ambrušec te dodala kako bi osobno voljela da Petrov prihvati funkciju premijera.

Nastavak pregovora s koalicijom Hrvatska raste najavljen je za poslijepodne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 15:45