NA VALKANAMA

Hoće li se graditi hotel s pet zvjezdica koji je posvađao vlast u Puli? ‘Predstavit ćemo finalno rješenje‘

Lome se koplja oko toga trebaju li Puli novi veliki hoteli ili treba šumu na Lungomareu očuvati u današnjem obliku...

Lokacija na Valkanama

 Barbara Ban

Za tjedan dana bit će gotovo finalno rješenje za pulski hotel na Valkanama koji je kumovao raspadu pulske koalicije te posljedično zazivanju novih izbora u najvećem istarskom gradu. Riječ je o novom hotelu s pet zvjezdica koji bi trebao biti sagrađen uz starom kamenolomu na mjestu sadašnjih teniskih i nogometnog terena na ulazu u Lungomare. Gradit će ga tvrtka Hotel Valkane u vlasništvu nizozemske tvrtke Istra Cement B.V. čiji je direktor visokopozicionirani pulski SDP-ovac Stevan Muidža.

Previše detalja ova tvrtka zasad ne otkriva iako se radi o vrućoj temi koja je užarila Pulu i Puležane u zadnjih mjesec dana. Lome se koplja oko toga trebaju li Puli novi veliki hoteli ili treba šumu na Lungomareu očuvati u današnjem obliku. Zbog toga je čak pulska platforma Možemo zatražila raspisivanje referenduma.

Investitori, kojima smo podastrijeli set pitanja o tome kako će hotel izgledati, hoće li se graditi lift za plažu, betonirati obala, posjeći dio šume te što misle o poduzetničkoj klimi u Puli nisu previše ulazili u tu priču te su nam samo kratko odgovorili da vjeruju kako će projekt biti javno prezentiran unutar mjesec dana.

- Projekt izrađuje arhitektonski studio 3LHD iz Zagreba koji će nam uskoro predstaviti finalno rješenje, a odmah po tom ćemo s njim detaljno upoznati sve zainteresirane Puležane. Poznavajući rad, iskustvo i stručnost projektnog tima željno iščekujemo vidjeti finalno rješenje koje će vjerujemo biti najbolji odgovor na zabrinutost dijela građana koju su izazvale dezinformacije koje se u dnevno političke svrhe pojedinci širili o projektu. Ono što već danas možemo kazati, jer je takav i projektni zadatak, jest da nema govora o nikakvoj devastaciji šetnice ili šume, bilo novim prometnicama ili liftovima koji uopće nisu u planu, kao ni o zadiranju u pomorsko dobro. Projekt je u potpunosti u skladu s godinama važećom prostornom planskom dokumentacijom te se u svakom smislu radi o hotelu kakav grad, koji želi biti svjetska turistička destinacija, konačno zaslužuje, poručili su iz tvrtke Hotel Valkane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:47