DAVOR DRETAR

‘Hoće li Stožer biti tolerantan i kada bude posljednji ispraćaj Cice Kranjčara?‘

‘Zagreb mora imati gradonačelnika koji će biti i stečajni upravitelj, nekoga tko će ‘razvuzlati’ sve krakove te ogromne hobotnice‘
Davor Dretar
 Goran Mehkek/Cropix

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta i kandidat za krapinsko-zagorskog župana Davor Dretar gostovao je u programu N1 televizije te se na početku osvrnuo na današnji pogreb Milana Bandića, na kojem je, unatoč epidemiološkim mjerama, bilo više od tisuću ljudi.

“Problem i jest cijelo vrijeme sa Stožerom da se normalne ljude ne tretira kao i one ‘malo normalnije’. S velikim žarom očekujem reakcije Stožera kad u petak bude posljednji ispraćaj nogometne legende Zlatka Cice Kranjčara, hoće li i onda biti tako tolerantni”, pita se Dretar.

Što se tiče predstojećih lokalnih izbora na kojioma će se, između ostalog, birati i gradonačelnik Zagreba, Dretar kaže kako Zagreb mora imati izuzetno odgovornog gradonačelnika.

“Zagreb mora imati gradonačelnika koji će pomalo biti i stečajni upravitelj, nekoga tko će ‘razvuzlati’ sve krakove te ogromne hobotnice”, rekao je, dodavši da se Miroslav Škoro ne boji nikakve odgovornosti.

Navodi da članska iskaznica Domovinskog pokreta nije isto što i članska iskaznica HDZ-a - ne jamči vam sigurno mjesto u društvu i dobro uhljebljenje.

Na pitanje brine li ga, u utrci za župana Krapinsko-zagorske županije, aktualni SDP-ov župan Željko Kolar, odgovara kako on preslikava način na koji je Bandić vladao Zagrebom. “Pokušava novcem stanovnika kupovati političke poene, bilo to odlaskom među birače ili pogodovanjima”, smatra Dretar.

Za HDZ kaže da je “uvijek opasan protivnik. To što su ostali bez Žarka Tušeka vjerojatno malo je pomaknulo odnos snaga u županiji, pa i u cijeloj Sjeverozapadnoj Hrvatskoj… HDZ je skup pojedinaca koje veže osobni ili financijski interes”, rekao je.

“Bez HDZ-ove iskaznice ne možeš puno ostvariti… Činjenica jest da, i kada HDZ gubi izbore, HDZ ostaje na vlasti kroz javne ili državne tvrtke gdje i dalje drži portfelje, direktore, i lagano guši Hrvatsku”, dodao je Dretar za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:48