BITKA POD MARJANOM

Hoće li Tuđman dobiti spomenik na splitskoj rivi? HDZ: Kerum se dodvorava biračima; HNS: To je silovanje struke i javnosti

HNS kaže kako se bivša vlast dogovorila sa strukom da Tuđman dobije spomenik na Trgu hrvatske bratske zajednice

SPLIT - Prvi hrvatski predsjednik dobit će spomenik nasred splitske rive, na Mletačkom mulu, ali riva neće nositi ime doktora Franje Tuđmana.

O podizanju spomenika odlučit će Gradsko vijeće za tjedan dana dok prijedlog Ljubice Vrdoljak da se riva nazove po prvom hrvatskom predsjedniku ne podržavaju članovi stručnog Povjerenstva, saznajemo od Zorana Jeramaza, predsjednika gradske Komisije za imena ulica i trgova i vijećnika Kerumovog HGS-a.

Prihvatili prijedlog

- Komisija je prihvatila prijedlog Ljubice Vrdoljak da se krene u proceduru za promjenu imena Rive, i ja sam glasao za to.

Kasnije sam u razgovoru s Matom Milićem, predsjednikom stručnog Povjerenstva, shvatio da bi bilo apsurdno mijenjati ime Obali hrvatskog narodnog preporoda, jer je narodni preporod od izuzetne važnosti za Hrvatsku, veli Zoran Jeramaz koji očekuje žestoku borbu na sjednici vijeća na kojoj će se odlučivati o spomenicima.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:02