18. STUDENI

Hoće li u Vukovaru biti jedna ili dvije kolone: ‘Očekujem da ćemo tamo svi biti zajedno‘

To je dan kada se sjećamo žrtve Vukovara, simbola hrvatske slobode i otpora
 Marko Mrkonjic/Cropix

Predsjednici Vlade i Hrvatskog Sabora u subotu su odbacili tezu da će se 18. studenoga, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u Vukovaru formirati dvije kolone.

„Ne znam tko priča o dvije kolone, ali taj tko priča, ne misli ništa dobro“, izjavio je novinarima u Bjelovaru predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

image

Gordan Jandroković

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Treba, naglasio je, biti jedna kolona, jer 18. studenoga je dan koji sve obvezuje, dan na koji smo svi obvezni u drugi plan staviti i eventualne netrpeljivosti.

To je dan kada se sjećamo žrtve Vukovara, simbola hrvatske slobode i otpora i očekujem da ćemo tamo svi biti zajedno, poručio je.

„Ne vjerujem da će biti bilo kakve stvari koja bi narušila dostojanstvo toga dana“, rekao je predsjednik Sabora i podsjetio da je sve zastupnike i zastupnice pozvao da toga dana dođu ili u Vukovar, ili u Škabrnju.

„Čija je to teza, ima li taj ime i prezime“, uzvratio je premijer Andrej Plenković na novinarski upit o dvije kolone u Vukovaru, no odgovor nije dobio.

image

Andrej Plenković

Damir Krajac/Cropix

„Nerelevantna tema kompletno, izmisli se u medijskom prostoru teza i onda vi idete okolo i propitujete nas o nepostojećoj tezi“, rekao je novinarima.

Podsjetio je da je prošli tjedan objavljeno priopćenje da je potpredsjednik Vlade Tomo Medved, koji u ime Vlade vodi cijeli proces, održao sastanak na kojem su bili svi koji su trebali, te naglasio kako od Medveda nije dobio informaciju da u programu obilježavanja postoji barem fusnota o dvije kolone

„Ja jednostavno to nisam čuo“, naglasio je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:05