NOVI ZAKON O OTPADU

Holy: U Hrvatskoj ima previše centara za gospodarenje otpadom, broj treba smanjiti

OSIJEK - Za desetak dana javnosti će biti predstavljen novi Zakon o otpadu kao i nova karta gospodarenja otpadom, kojima će se definirati lokacije budućih Centara za gospodarenje otpadom . ž

Izjavila je to u Osijeku ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy nakon sastanka s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem s kojim je razgovarala o problematici gospodarenja otpadom i drugim pitanjima vezanim uz zaštitu okoliša i prirode.

Oboje su iskazali stav da je za Hrvatsku previše imati 20 centara za gospodarenje otpadom te da taj broj treba biti značajno manji. U Osječko-baranjskoj županiji inače, već je definirana lokacija budućeg Centra na području općine Antunovac, koji bi bio centar za cijelu istočnu Slavoniju i Baranju. Holy se nakon susreta sa Šišljagićem osvrnula i na komentare koje je u javnosti izazvala njezina akcija „Zeleni ponedjeljak“, kojom je u svome Ministarstvu uvela praksu da ponedjeljkom u restoranu meni bude bezmesni.

- Dobila sam jako velik broj pohvala za ovu akciju, koja je zapravo simbolična gesta za ljude koji ne jedu mesu. Kod nas se puno govori o ljudskim pravima, ali malo o ljudskim pravima vegana i vegetarijanaca. Ovo je tek mali doprinos njihovim pravima - kazala je Holy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:05