NITKO NE REAGIRA

HOROR NA ŠKOLSKOM IGRALIŠTU U VRAPČU Sve je puno šprica i igala, roditelji strahuju za vlastitu djecu: 'To je leglo zaraze, od hepatitisa do HIV-a'

 
 FACEBOOK

Domagoj Kukas, vijećnik Mjesnog odbora Vrapče - centar, u utorak navečer na Facebooku je objavio šokantne fotografije kojima želi ukazati na gorući problem koji već godinama muči mještane tog zagrebačkog kvarta, a nadležne institucije, nažalost, ne čine ništa kako bi ga riješile.

- Ovo je stvarnost i svakodnevica u Vrapču - šprice i igle na igralištu Osnovne škole grofa Janka Draškovića. Kada će se stvari prestati gurati pod tepih? Kada će vladajući napokon odlučiti stati na kraj ovome? Kada ćemo napokon vidjeti ozbiljan pristup problemima, a ne stalno samo laprdati o nevažnim i totalno besmislenim stvarima? Pozivam sve na povećan oprez na području Vrapča - centar s osobitim naglaskom na grmlje, mračne kutke i mjesta koja nisu u stalnom protoku ljudima. Šprice i igle sanirane su od strane dobrih građana - napisao je na društvenoj mreži Kukas i sve potkrijepio uznemirujućim fotografijama.

Mještani su zgroženi, pogotovo roditelji, koji zbog lokalnih ovisnika strahuju za vlastitu djecu.

- Malo sam stariji i to mjesto poznato je svima već 30 godina. Ne bih vam želio ni spominjati koji su narkomani tamo završili svoje živote... Okupljaju se iza škole, na igralištu, iza bunkera... Ima čak i pedofila. Kako tome stati na kraj? - pitaju se zabrinuti stanovnici naselja Vrapče.

- Sve te igle i šprice guraju u odvode iza tržnice, točnije između tržnice i OŠ grofa Janka Draškovića, a naravno da dio završi i u školskom dvorištu. Poslije 23 sata 90% Vrapčana izbjegava uopće prolaziti kroz tržnicu jer se ondje skupljaju ovisnici. Ima ih i po 20-30 i nije baš ugodno biti u njihovoj blizini - rekao nam je Domagoj Kukas. Dodao je kako domar i drugi zaposlenici škole redovito čiste igralište, ali poslije svakog vikenda ponovno ih dočeka horor.

- Što bi bilo da se neko dijete nabode na iglu? Pa to je leglo zaraze, od hepatitisa do, ne daj, Bože, HIV-a - zaključili su očajni roditelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:06