KRVAVI OČNJACI

HOROR U SPLITU 'Staford je našeg psića doslovno klao pred očima moje majke! Nije ga ispuštao iz zubiju ni dok su ga mlatili po glavi'

 Ilustracija / Profimedia

Staford se zaletio za mojom majkom, skočio i zgrabio našeg psa iz njezina naručja, gdje ga je podigla kako bi ga zaštitila. Grizao ga je i doslovno klao te nije puštao njegov vrat ni kad ga je prolaznik pokušavajući pomoći mojoj majci počeo tući po glavi...

Vidno uznemiren, 32-godišnjak iz Splita prepričao je Slobodnoj Dalmaciji napad životinje koja je bez uzice i brnjice šetala Stonskom ulicom na splitskom predjelu Žnjan, u utorak oko 14 sati, i izgrizla njihova jack russella Tobyja.

Svjedoci napada rekli su kako je vlasnik staforda, koji je došao tek kad je manji pas već bio izgrižen, bezuspješno pokušavao svoga psa odvojiti od jack russella. Kad ga je konačno odvojio, sjeo je s njim u automobil i odvezao se. Stanovnici obližnjih zgrada kažu kako on stanuje u istom kvartu te ondje često šeta svoga psa, uvijek bez uzice i brnjice, iako spada u opasne pasmine.

- Dok je šetala našeg Tobyja na uzici, majka je vidjela da staford ide prema njima te ga je pokušala izbjeći. Upravo zato je i podigla Tobyja u naručje i prešla na drugu stranu ceste, ali upornost staforda u napadačkom pohodu vidi se i u tome što je on i dalje išao za njom. U jednom trenutku se zaletio, skočio na nju, zubima zgrabio Tobyja i istrgao ga iz njezinih ruku. To je bilo strašno gledati i slušati, on je našega psa doslovno klao pred očima moje majke.

Jedan prolaznik priskočio je u pomoć, ali ni on nije mogao odvojiti staforda, kao ni njegov vlasnik. Kad su konačno uspjeli, naš Toby bio je sav krvav. Odveli smo ga veterinaru koji mu je sanirao rane i dao ukupno osam injekcija. Naš pas od napada ništa ne jede i ne miče se s mjesta. Veterinar je rekao kako je oporavak upitan jer ne znaju hoće li što poći po zlu ako su unutrašnji organi oštećeni - kaže sugovornik Slobodne Dalmacije.

Incident je prijavljen policiji, a dani su joj i podaci o vlasniku psa napadača. Nakon što utvrde sve okolnosti, policijski službenici mogu postupiti prema Zakonu o prekršaju javnoga reda i mira. Također imaju obvezu izvijestiti i Ured veterinarske inspekcije nadležne za ovakve situacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:46