StoryEditor
SPAS ZA ULJANIK?

HORVAT OTKRIO TOČAN TERMIN DOLASKA KINEZA U HRVATSKU 'S delegacijom najveće svjetske brodograđevne industrije obići ćemo škverove'

 
Darko Horvat
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izvijestio je u četvrtak da će delegacija "najveće svjetske brodograđevne industrije" za praznik rada obići brodogradilišta u Puli i Rijeci.

"S obzirom na razno-razne insinuacije po medijima, vjerodostojno, siguran sam pravovremeno i potpuno iskreno - u poslijepodnevnim satima 30. travnja u Hrvatsku će doći delegacija najveće svjetske brodograđevne industrije. Prvog maja, bez obzira na praznik rada, obići ćemo brodogradilišta i u Puli i u Rijeci, a dan nakon toga ćemo s njima održati završni i zaključni sastanak, ne prejudicirajući njihovu odluku", izjavio je Horvat novinarima uoči sjednice Vlade.

I premijer Plenković je na današnjoj sjednici Vlade izvijestio kako će u Hrvatsku početkom svibnja doći predsjednik Uprave China Shipbuilding Industry Corporation te će članovi hrvatske Vlade zajedno s njim obići hrvatska brodogradilišta u Puli i Rijeci.

- Vidjet ćemo kakvi su njihovi dojmovi, što mogu učiniti, poručio je Plenković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u jučerašnjem razgovoru za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) izvijestio da će između 25. travnja i 10. svibnja u Hrvatsku doći, zajedno s najvišim izaslanstvom, predsjednik uprave China Shipbuilding Industry Corporation, kojega je kontaktirao premijer Li prigodom boravka u Hrvatskoj prošlog tjedna.

Kako je dodao Plenković, tako brzi dolazak kineskih prijatelja je nastavak razgovora o hrvatskoj brodogradnji od prošlog tjedna kada je Hrvatska bila domaćin summita  "16+1", susreta premijera zemalja istočne i srednje Europe s kineskim premijerom Li Keqiangom, ali i posjete hrvatskog izaslanstva Pekingu u studenome prošle godine.

Butković: Ključno pitanje restrukturiranje željeznica

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je na pitanje novinara o Nacionalnom programu reformi za ovu godinu, u pogledu mjera koje se odnose na njegov resor, poručio da će ključno pitanje u ovih godinu dana biti restrukturiranje željezničkog sektora.

Podsjetio je da bi u lipnju trebalo biti doneseno Pismo sektorske politike, koje će predstavljati "snažan dokument" za restrukturiranje sektora željeznice.

Butković je istaknuo je da se u to restrukturiranje ulazi nakon dugo godina, a i ponovio da će se u narednom razdoblju gotovo sve investicije u prometnom sektoru odnositi na željeznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. srpanj 2020 05:45