GAZDA TEHNIXA

Horvat za Jutarnji: ‘Dali su mi 500.000 eura više? Pojma nemaju! Reći ću vam što smo htjeli...‘

‘Radi se o novoj tehnologiji. Uvjeren sam da je politika odigrala svoje. Rijeka, SDP, znate kako je....‘

Fotografija iz 2009.: S lijeva Ivica Perhoč, tadašnji međimurski župan, tadašnji predsjednik Stjepan Mesić i Đuro Horvat, vlasnik Tehnixa

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Dok se čeka odluka zagrebačkog Županijskog suda o zahtjevu Europskog tužiteljstva da se za četvero suosumnjičenih odredi istražni zatvor, kontaktirali smo vlasnika Tehnixa Đuru Horvata, koji je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

Nakon što je noć proveo kod pritvorskog nadzornika u Zagrebu, Horvat se ujutro vratio kući u međimurski Donji Kraljevec. Dobre je volje, o slučaju ne želi pričati ni odgovarati na pitanja. Ipak, za Jutarnji je dao kratku izjavu.

- To je naš patent i mi ga imamo pravo promovirati. Radi se o novoj tehnologiji kojom smo htjeli pomoći, a ne odmoći Rijeci. To je bio cilj našeg lobiranja, patenti služe tome da se prodaju, zelena je ekologija razvoj nacionalnog interesa, a ta tehnologija napreduje. Imamo pravo lobirati - kaže Đuro Horvat za Jutarnji.

Tereti ga se i da je njegovo postrojenje preplaćeno za čak 500.000 eura.

- Pojma nemaju o tome, sad nakon vještačenja, vidjet ćete, još će reći da je to jeftino. Tu tehnologiju ne poznaju, a uvjeren sam da je tu politika odigrala svoje. Rijeka, SDP, znate kako je. Ja sam tu sto posto samo kolateralna žrtva - zaključuje Đuro Horvat. Na pitanje kako se osjećao tijekom noći, rekao je:

"Tužno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:31