PROSLAVA NOVE GODINE

Hoteli ne odustaju od dočeka: Restorani u njima rade, nude se večere i glazba. Evo cijena

Hotelijeri ponajprije računaju na dolazak domaćih gostiju te na last minute rezervacije
 Boris Kovačev/CROPIX

Hotelijeri ne gube optimizam, pa mnogi među njima računaju da bi, pandemiji i lošim brojkama usprkos, i ove blagdane ipak mogli nešto "odraditi".

Portali koji prodaju kupone stoga i ove godine u ponudi imaju doček Nove godine u nekima od domaćih hotela u kojima se nadaju kako će, zadrže li se postojeće mjere koje im zasad još dopuštaju usluživanje hrane i pića te pružanje usluge smještaja gostima, ipak moći organizirati novogodišnje proslave te primiti nešto gostiju. Neki među njima toliko su optimistični da gostima promoviraju i - glazbeni program uživo.

Za svaki džep

Tome se, recimo, nadaju i u hotelu Matija Gubec u Stubakima, koji za cijenu od 1799 kuna po osobi organizira četverodnevni program za doček Nove godine, koji uključuje tri noćenja i puna pansiona, wellness, novogodišnji poklon te bogati gastrodoček s tamburašima.

"Gledajte, mi zasad planiramo kao da će dočeka biti, ali nitko ne može sto posto garantirati s obzirom na situaciju. Imamo veliki restoran, salu u koju stane 500 gostiju, pa možemo organizirati večeru uz pridržavanje svih mjera. Naravno da neće u restoranu i hotelu biti toliko ljudi, mi ćemo se pridržavati brojki koje su propisane", rekla nam je recepcionarka koju smo nazvali kako bismo se raspitali o dočeku.

Sugerirala nam je da napravimo rezervaciju, ali pričekamo s uplatom akontacije prije nego što bude posve sigurno da će se program moći održati, uz napomenu kako još nije jasno hoće li biti moguće organizirati nastup glazbenika i dopustiti plesanje gostiju.

Program organiziraju i u hotelu Božikovina u Podstrani, a u kratkom razgovoru rekli su nam kako će se doček održati isključivo ako bude dovoljno interesa gostiju te ako to budu dopuštale epidemiološke mjere.

"Mi bismo rado odradili to što smo planirali, imamo ukupno 20 soba, ali kako smo tek jučer pustili ponudu u prodaju, još ne možemo reći kakav će biti interes.

Puno je tu još nepoznanica jer ne možemo znati kako će se razvijati situacija s mjerama", objasnila nam je gospođa koja se javila na recepciji hotela.

Međimurski Spa Golfer hotel u sklopu Termi Sveti Martin također računa na proslavu Nove godine, iako nitko ne bi dao ruku u vatru da će se doista dogoditi.

Tamo posjetitelji za cijenu od 909 kuna po osobi za noć mogu konzumirati četverodnevni program koji uključuje tri noćenja, polupansion, all inclusive večeru na Silvestrovo u restoranima Mira ili Vučkovec, doček Nove godine na bazenima, brunch na Novu godinu, fitness, spa i mogućnost korištenja bazena.

Iz upita koje smo poslali većini većih, vodećih turističkih kompanija doznajemo kako i oni planiraju dio svojih objekata ostaviti otvorenima za doček, ali uz sve epidemiološke mjere.

U Falkensteiner resortu Punta Skala u Petrčanima organiziraju prilagođeni program koji predviđa aktivnosti na zraku poput šetnji i bicikliranja, ali i food tasing na otvorenom, druženje uz pečene kestene i gala večeru na Silvestrovo, sve po cijenama od tri do četiri tisuće kuna, ovisno o hotelu i broju noćenja.

"Postoji interes za našim programima, ali s obzirom na situaciju, skromniji je nego prethodnih godina.

Računamo na dolazak prvenstveno domaćih gostiju i last minute rezervacije. Program je prilagođen sigurnosti gostiju, sve aktivnosti radit ćemo na svježem zraku i u malim grupama, a one večernje idu uz sve zadane zdravstveno-sigurnosne propise", poručili su iz grupacije.

Od zagrebačkih hotela, doček organizira Amadria Park Capital hotel u Jurišićevoj ulici gdje za cijenu od 2950 kuna gosti dobivaju dva noćenja za dvije osobe, novogodišnju večeru i glazbeni program uživo.

U Maistri su nam, pak, potvrdili kako će u prosincu imati otvorene zagrebačke hotele Westin, Sheraton, Jadran i International, a na Jadranu hotele Grand Park, Lone, Amarin i Adriatic u Rovinju.

Detalji organizacije

Novogodišnji program zasad su pripremili u Loneu, Parku, Amarinu te kampu Porto Sole.

Cijene se kreću od 4000 do 6519 kuna po sobi za noć.

Doček će ove godine pripremati i dubrovački hotel Excelsior u vlasništvu tvrtke Adriatic Luxury Hotels, no detalje o načinu kako će taj doček biti organiziran, poručili su, otkrit će kad budu jasne sve mjere.

Ipak, kako neslužbeno doznajemo iz Stožera, mjerama koje su propisane i za koje je posve jasno da uskoro neće biti ukinute zabranjeni su glazbeni nastupi koji podrazumijevaju pjevanje, a posebno oni koji bi pritom ljude poticali na ples i zbližavanje, što znači da hoteli mogu zaboraviti na takve aktivnosti, posebno one koje podrazumijevaju nastupe tamburaša.

Također, u Hrvatskoj je trenutačno na snazi zabrana točenja alkohola poslije 22 sata koja se odnosi i na hotele, što znači da objekti koji organiziraju doček Nove godine u ponoć neće moći gostima poslužiti pjenušac ni druge vrste alkoholnih pića.

"Takvo što gosti mogu konzumirati isključivo u sobama zahvaljujući mini-baru, no nikako u ugostiteljskom objektu", doznajemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 17:51