NAJVEĆI PROJEKT

Hoto grupa na Krkugradi turistički kompleksvrijedan milijardu i pol eura

Horvatinčićev resort će se graditi u sklopu projekta koji se zove Santa Marina - Sveta Fuska
 Bernard Čović/Cropix

RIJEKA - Uskoro bi mogla biti uklonjena najveća prepreka za veliki projekt Tome Horvatinčića i njegove Hoto grupe na otoku Krku.

Riječ je o milijardu i pol eura vrijednom turističkom naselju na potezu između sela Pinezići i trajektnog pristaništa Valbiska, ujedno najvećem turističkom projektu u Hrvatskoj koji je Vlada uvrstila u Katalog investicija koje bi trebale pokrenuti gospodarstvo.

Posljednja je zapreka za početak radova Prostorni plan Primorsko-goranske županije koji Horvatinčićevih milijun četvornih metara još vodi kao poljoprivredno zemljište, no prema izjavama župana Zlatka Komadine, izgledno je da će se u predstojećim izmjenama PP-a to područje prenamijeniti u turističku zonu.

Komadina je istaknuo da je projekt dobio zeleno svjetlo od Grada Krka i da PGŽ načelno podržava sve investicije, no prethodno se moraju uvjeriti da je riječ o ozbiljnom i transparentnom projektu, a ne špekulacijama s preprodajom zemljišta.

- Ma kakva preprodaja, kome bi se to uopće moglo preprodati. Hoto grupa uložila je 15 milijuna eura u kupnju zemljišta. Ispitali smo svaki grm gdje bi se mogle saditi masline, gdje razviti stočarstvo, a gdje graditi hoteli i sve je već detaljno projektno razrađeno. Ja sam, dakle, vlasnik zemljišta, a imam već i potencijalne investitore za planiranu prvu fazu, izgradnju hotelskih objekata. U pitanju su respektabilni operatori koji su, na moju žalost, ‘na čekanju’ - rekao nam je Tomo Horvatinčić.

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:40